Η υγιεινή εναλλακτική στα κλασσικά μπέργκερ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 600 γραμ. σολομό χωρίς δέρμα, κομμένo σε κομμάτια
- 75 γραμ. ψίχουλα ψωμιού
- 1 λευκό αυγό ελεύθερης βοσκής
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- αλάτι και φρέσκο μαύρο πιπέρι
- 2-3 κουταλιές της σούπας φυτικό έλαιο, για το τηγάνισμα
Για την μαγιονέζα με το λάιμ και τον βασιλικό
- 200 γραμ. μαγιονέζα
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- 1 λάιμ, χυμός και ξύσμα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- αλάτι και φρέσκο μαύρο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 4 έτοιμα ψωμάκια focaccia, ελαθρώς φρυγανισμένα
- 1 μαρούλι (τα φύλλα χωριστά)
- 2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τοποθέτησε το σολομό, το ψωμί, το ασπράδι αυγού, το ασκαλώνιο και το βασιλικό σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτύπα μέχρι να ανακατευτούν καλά, αλλά όχι να να μοιάζουν σαν πουρές, στη συνέχεια, αλατοπιπέρωσε.
- Χώρισε το μίγμα σε τέσσερις μερίδες και πλάσε τέσσερα μπιγτέκια. Βάλε τα μπιφτέκια σε ένα πιάτο και μετάφερέ τα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, στη συνέχεια βάλε τα μπιφτέκια και τηγάνισε για τρία λεπτά σε κάθε πλευρ.
- Για τη μαγιονέζα βασιλικού με το λάιμ, ρίξε τη μαγιονέζα, το βασιλικό, το ξύσμα και το χυμό από το λάιμ και το σκόρδο σε ένα μπολ. Ανακατέψτε καλά και ρίξε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
- Για να το σερβίρεις, τοποθέτησε τα φύλλα μαρουλιού και τις φέτες ντομάτας στη μία πλευρά κάθε ψωμιού focaccia, από πάνω βάλε ένα μπιφτέκι και μια κουταλιά από τη μαγιονέζα που ετοίμασες και βάλε και τα άλλο ψωμάκι από πάνω.
- Σέρβιρε μαζί με τηγανιτές πατάτες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ