Γλυκά από την Δανία, με κανέλα και τυρί κρέμα

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Δύσκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ιδανικά για σνακ στη δουλειά.

Συστατικά

  • Σπρέι μαγειρέματος     
  • 225 g τυρί κρέμα, μαλακωμένο
  • ¼ φλιτζάνι  ζάχαρη, συν 1 κουταλιά της σούπας χωρισμένη στα δυο (50 γραμμάρια)     
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα, χωρισμένα     
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας     
  • 495 g έτοιμο φύλλο ζαχαροπλαστικής
  • 2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

Για το γλάσο

  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (60 g)     
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα ή κρέμα γάλακτος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, ανακάτεψε το τυρί κρέμα, το ¼ της κούπας ζάχαρη, το 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, και τη βανίλια μέχρι να αποκτήσουν λεία υφή. Μετέφερε το μείγμα με την κρέμα τυριού σε πλαστική σακούλα με μεγάλη στρογγυλή άκρη.
  • Άνοιξε τη ζύμη μέχρι να είναι πάχους ½ cm. Άπλωσε το μείγμα της κρέμας τυριού κατά μήκος της μιας μικρής πλευράς του φύλλου ζαχαροπλαστικής, στη συνέχεια τύληξε μέχρι να σφραγιστεί.
  • Χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι για να κόψεις κατά μήκος της άκρης για να δημιουργηθεί ένα ρολό. Επανάλαβε τρεις φορές ή έως ότου χρησιμοποιηθεί ολόκληρη η ζύμη.
  • Ξεκίνα να περιστρέφεις το πρώτο ρολό για να δημιουργήσεις ένα σχήμα στρόβιλου. Συνέχισε να τυλίγεις και να σφραγίζεις όλα τα κομμάτια μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 ° C και ψέκασε μια φόρμα κέικ με το σπρέι μαγειρέματος. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα και μετάφερε τα γλυκά σου στη φόρμα.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το λιωμένο βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη και κανέλα. Με μια βούρτσα πέρνα το μείγμα βουτύρου πάνω από τη ζύμη.
  • Ψήσε για 35-40 λεπτά.
  • Για το γλάσο: σε ένα μπολάκι, ανακάτεψε τη ζάχαρη άχνη και την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
  • Ρίξε το γλάσο πάνω από τα γλυκά σου και σέρβιρε.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164