Με ρεβίθια και ταχίνι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 200g ρεβίθια κονσέρβα
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού ή και περισσότερο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
- 4 κουταλιές της σούπας νερό
- 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
- 4 αραβικές πίτες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Στράγγιξε τα ρεβίθια και ξέπλυνέ τα. Κράτησε μερικά ολόκληρα μπιζέλια για το σερβίρισμα.
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων χτύπα τα ρεβίθια, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το κύμινο, το αλάτι, το ταχίνι και το νερό, μέχρι να αποκτήσουν λεία υφή.
- Αν το επιθυμείς πρόσθεσε λίγο περισσότερο χυμό λεμονιού, σκόρδο, κύμινο ή αλάτι.
- Πάνω από το χούμους ρίξε τις 4 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα ρεβίθια. Πασπάλισε με πάπρικα και σέρβιρε με τις αραβικές πίτες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ