Me, myshelf and I με την Μαρία Μαρκαντωνάτου, την makeup artist με την μεγαλύτερη συλλογή hair accessories που είδες ποτέ!

Αντί προλόγου: Η στήλη Me, Myshelf and I (Myshelf όπως… ράφι ΜΟΥ) είναι μια ιδέα που ξεκίνησε αρκετό καιρό πριν. Ξεκίνησε γιατί εσύ μας οδήγησες εκεί. Στις μέρες μας δεν χρειάζεται να περπατάς στο κόκκινο χαλί ή να είσαι χολιγουντιανή star για να έλκεις το ενδιαφέρον. Στις μέρες μας το ενδιαφέρον μας έλκει οτιδήποτε αυθεντικό, ξεχωριστό, ιδιαίτερο, με καλή ενέργεια. Ok! Το τέλειο στιλ πάντα βοηθάει. Διανύουμε real beauty εποχές που στηρίζονται σε αυθεντικές κοριτσίστικες συζητήσεις, στα flaws, το girls gang, στα it girls που ξεχωρίζουν στην πραγματική ζωή γιατί έχουν κάτι να πουν. Σε μια εποχή που τα social media κυριαρχούν και οι νέες διασημότητες είναι friendly και uber stylish κορίτσια που γνωρίζουμε μέσα από εκεί, κορίτσια που οι ίδιες συναναστρεφόμαστε καθημερινά, αυτή η στήλη θα ήταν τουλάχιστον ξεπερασμένη αν δεν ακολουθούσαμε το ρεύμα της εποχής. Και στο beauty σου έχουμε αποδείξει πως είμαστε και θα παραμένουμε updated!

Σημερινή πρωταγωνίστρια είναι η Μαρία Μαρκαντωνάτου, προσωπική makeup artist της Τατιάνας Στεφανίδου, ή- όπως μου αρέσει να την λέω- η μεγαλύτερη “λουσού” που έχω γνωρίσει ποτέ, εκείνη που θα λάτρευε η Huda Kattan! Α! Και με την μεγαλύτερη συλλογή hair accessories που έχεις δει ποτέ!

 

Who is who

 

 

Να σας συστηθώ! Ονομάζομαι Μαρία Μαρκαντωνάτου.

Έχω μεγαλώσει στα Δυτικά Προάστια, σε μία οικογένεια με πολύ αγάπη και αναμνήσεις μόνο από χαρούμενες στιγμές. Οι γονείς μου, από νωρίς είχαν αντιληφθεί τη κλήση μου στις τέχνες. Έτσι, από μικρή ηλικία και για αρκετά χρόνια, σπούδαζα πιάνο και αρμονία σε τοπικό Ωδείο της περιοχής.

Τον ελεύθερό χρόνο μου, τον περνούσα παίζοντας στο πιάνο, κομμάτια που άκουγα στο ραδιόφωνο, μιας και μου ήταν εύκολο να “πιάσω” τη μελωδία τους. Επίσης, με ευχαριστούσε πολύ να ζωγραφίζω. Συχνά με θυμάμαι να ξεχνιέμαι, ζωγραφίζοντας πράγματα που έβλεπα στο χώρο.
Την εφηβεία μου, την πέρασα παρακαλώντας τις φίλες μου και τη μητέρα μου να τις βάψω και να τους φτιάξω τα μαλλιά.
Στη ζωή μου, πάντα υπήρχε η ζωγραφική με κάποιο τρόπο! Έτσι, στο λύκειο αποφάσισα να ακολουθήσω την ειδικότητα “Σχέδιο Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων” καθώς το σχέδιο, ήταν κάτι που το “είχα”.
Για μένα, το να γραφτώ σε μία σχολή Επαγγελματικού Μακιγιάζ ήταν μονόδρομος. Ήταν το όνειρο μου.. αυτό που πάντα ήθελα να κάνω.
Σπούδασα δύο χρόνια Επαγγελματικό Μακιγιάζ στο ΙΕΚ Ακμή και αποφάσισα πως ήθελα να ξεχωρίσω. Πέρασαν πολλά χρόνια με πολύ δουλειά και τρέξιμο. Αισθάνομαι τεράστια ευγνωμοσύνη σε όλους όσους με βοήθησαν και με εμπιστεύτηκαν στα πρώτα μου βήματα και θα ήθελα να τους  ευχαριστήσω γι’ αυτό.
Αρχικά εργάστηκα σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές και εκπομπές σαν βοηθός μακιγιέζ. Αργότερα εργάστηκα στον τηλεοπτικό σταθμό Channel 9 και για 6 χρόνια στον τηλεοπτικό σταθμό Alter.
Τα τελευταία χρόνια, δουλεύω σαν freelancer, δίπλα σε καταξιωμένους ανθρώπους των Media, παρουσιαστές, ηθοποιούς, τραγουδιστές καθώς αναλαμβάνω να επιμεληθώ την εικόνα τους. Συνεργάζομαι με εταιρείες παραγωγής, κάνοντας διαφημιστικά και video clip. Τα τελευταία χρόνια, είμαι δίπλα στην Τατιάνα Στεφανίδου, καθώς επίσης και στην Κατερίνα Καραβάτου και Κρατερό Κατσούλη στις πολύ επιτυχημένες καθημερινές τους εκπομπές, που αγαπά ο κόσμος να βλέπει.
Παράλληλα έχω δημιουργήσει ένα Beauty Studio.To Makeover Creative Beauty Studio με το κομμωτή σύζυγό μου Σπύρο Κρυστάλλη. Εκεί υποδέχομαι ανθρώπους, που θέλουν είτε να αλλάξουν την εικόνα τους, είτε απλά να περιποιηθούν τον εαυτό τους, από την κορυφή ως τα νύχια.
Δεν έχω τη χαρά να περνώ αρκετές ώρες στο σπίτι μου, (όπως πολύς κόσμος φαντάζομαι) ούτε και την πολυτέλεια να πετυχαίνω συχνά το σούπερ μάρκετ ανοιχτό. Γι’ αυτό, είναι πιο εύκολο στο σπίτι μου να βρεις βλεφαρίδες- τουφάκια παρά ένα κρεμμύδι, για παράδειγμα.
Το σπίτι μου, στο οποίο μένω τα τελευταία οκτώ χρόνια, είναι ο μικρός μου παράδεισος, καθώς μου προσφέρει μία ήρεμη ζωή. Λατρεύω να κάθομαι στον κήπο μου και να ακούω τον ήχο των πουλιών. Με ηρεμεί να χαζεύω τα ζωάκια μου που δείχνουν να είναι τόσο  ευτυχισμένα, (το σκύλο μου Φαίδωνα και τη γάτα μου Conchita).
Εξαιτίας του ότι πρέπει να βρίσκομαι στο στούντιο στις 07.00πμ, (αρκετά μακριά από το σπίτι), ξυπνάω στις 05:15πμ και έχω μια ολόκληρη ώρα, να την αφιερώσω στον εαυτό μου για να τον φροντίσω και να τον περιποιηθώ.
Στο ντους
Αφού ολοκληρώσω το πρωινό μου, θα κάνω ένα μπάνιο. Το αφρόλουτρο που αγαπώ για όλα αυτά που προσφέρει στην επιδερμίδα μου, μα και για το άρωμα του, είναι της εταιρείας Peggy Sage και είναι το “Gel douche exfoliant ultra nourrissant”. Περιποιείται αληθινά το δέρμα μου και με κάνει να αισθάνομαι αμέσως τρομερή ευεξία.
Για μία έξτρα δόση πολυτέλειας (στις 05.00 το πρωί), κάνω σχεδόν καθημερινά scrub. Το προϊόν που λατρεύω είναι της εταιρίας SNB Professional με άρωμα Mango. Είναι για το σώμα, αλλά θα παραδεχτώ πως εγω το χρησιμοποιώ και στο πρόσωπο. Είναι πλούσιο σε έλαια και αφήνει το δέρμα μου ιδιαίτερα μαλακό. Δεν το αλλάζω.
Μέσα στο ντους, περνάω και το πρόσωπό μου με τον καθαριστικό ανάλαφρο αφρό της Lancome ” Mousse Eclat”. Κάνει γρήγορο ντεμακιγιάζ, αφήνει την επιδερμίδα μου απόλυτα καθαρή, προσφέροντας απολαυστική αίσθηση δροσιάς.
Μετά το μπάνιο, βάζω μουσική και ανοίγω τα παράθυρα (δεν έχει ξημερώσει, αλλά δεν έχει σημασία). Συνεχίζω… Χρησιμοποιώ πάντα γαλάκτωμα σώματος. Το αγαπημένο μου, περιέχει βούτυρο καριτέ και λάδι γλυκαμυγδάλου. Είναι το “Lait corps ultra nourrissant” της Peggy Sage. Αφήνει το δέρμα μου πολύ έντονα ενυδατωμένο χωρίς να αφήνει λιπαρό φιλμ.
Αρώματα
Εδώ θα πρέπει να σας αποκαλύψω τη μεγάλη μου αδυναμία, που είναι τα αρώματα. Μόλις πριν από λίγο διαπίστωσα, πως μπορώ να τελειώσω ένα άρωμα 100ml σε μία βδομάδα. Τα ανατολίτικα αρώματα, είναι αυτά που λατρεύω, καθώς αποπνέουν θηλυκότητα και μυστήριο. Η αλήθεια είναι, πως είναι λίγο αποπνικτικά για τους άλλους αν τα φοράς στις 5:00 το πρωί αλλά όλοι έχουμε ελαττώματα! Από τα αρώματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, έχω ξεχωρίσει το Valentino Oud.
Skincare
Στο πρόσωπό μου, περνάω πάντα λίγη τονωτική λοσιόν της L’Oreal με εκχυλίσματα από τριαντάφυλλο προτού βάλω ενυδατική. Συχνά αλλάζω ενυδατική, καθώς σε περιόδους στρες, η υφή του προσώπου μου αλλάζει, το ίδιο και οι ανάγκες του.. Αυτή την περίοδο Χρησιμοποιώ τη “RESVERATROL” της Caudalie
Το αντηλιακό μου είναι της Βioderma, το “Photoderm Spot 50+”. Μου το έχει προτείνει η δερματολόγος μου, καθώς κάνω πανάδες και δεν παραλείπω να το βάζω κάθε πρωί, χειμώνα – καλοκαίρι. Φυσικά χρησιμοποιώ και αντηλιακό σώματος χειμώνα-καλοκαίρι, καθώς είμαι fan της λευκής επιδερμίδας. Βάζω πάντα το ξηρό spray της Frezyderm.
Μακιγιάζ
Το πρωί βάφομαι πολύ ελαφρά. Θα χρησιμοποιήσω μία bb cream. Η δική μου bb cream είναι της The Balm. Έχει απίστευτα φυσικό αποτέλεσμα, σαν να μη φοράω τίποτα! Αφήνει το δέρμα μου να αναπνέει και μου δημιουργεί μία τέλεια ομοιοχρωμία. Για άλλες στιγμές, που ίσως να θέλω περισσότερη κάλυψη και σταθερότητα, χρησιμοποιώ το “Pro longwear nourishing waterproof make up” της MΑC. Είναι αδιάβροχο, αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες και παραμένει αναλλοίωτο για ώρες! Αυτό χρησιμοποιώ και στις νύφες μου. Στη συνέχεια, Θα βάλω λίγο concealer. Το 24HR Studio fix, είναι από τα καλύτερα που έχω χρησιμοποιήσει. Θα προσθέσω λίγη τερακότα.
Έχω λατρέψει τα προϊόντα από τη προσωπική συλλογή του Scott Βarnes (make-up artist της JLO). Η απόχρωση “Τopaz”, είναι αυτή που χρησιμοποιώ. Τέλος, θα βάλω λίγη πούδρα. Η “sexy mama” της the balm είναι ιδανική για ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες σαν τη δική μου. Στα μάτια δε κάνω κάτι διότι θα έχει πάει σίγουρα 06.15 και θα πρέπει να φύγω! Για το λόγο αυτό, φοράω extension βλεφαρίδες, για να είμαι πάντα περιποιημένη. Στα χείλη θα βάλω ένα διάφανο lip glass της MAC. Όταν όμως πάω στη δουλειά, σίγουρα θα βρω λίγο χρόνο να το αλλάξω, με ένα πιο έντονο χρώμα. Λατρεύω τα τριανταφυλλί, τα κόκκινα, τα φούξια.
Το αγαπημένο μου είναι το “L’absolu rouge 388 dramma matte rose” της Lancome. Βάζοντας έντονο χρώματα στα χείλη, είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να δείχνεις εντυπωσιακή, χωρίς να κάνεις μεγάλη προσπάθεια.
Μαλλιά
Για τα μαλλιά μου, επιλέγω εξειδικευμένα προϊόντα κομμωτηρίου. Δε λούζομαι σχεδόν ποτέ στο σπίτι, καθώς περιποιούνται τα μαλλιά μου, τα κορίτσια μου στο μαγαζί (Σοφία και Μαρίνα). Έχω πάρει, όμως, τα ίδια προϊόντα και στο σπίτι, σε περίπτωση που χρειαστεί.
Το σαμπουάν που χρησιμοποιώ, είναι το “moisture plus” της milk_sake. Περιέχει υαλουρονικό οξύ, είναι ιδανικό για ξηρά μαλλιά και μυρίζει υπέροχα. Μετά το σαμπουάν, βάζω πάντα το θρεπτικό conditioner “Naturaltech” της Davines. Αφήνει τα μαλλιά μου λαμπερά, τα θρέφει και τα ενυδατώνει χωρίς να μου τα βαραίνει. Μετά το Styling θα προσθέσω λίγο Shine spray για περισσότερη λάμψη. Έχω καταλήξει στο Hed Shine της FUDGE Professional.
Η ομορφιά κάθε γυναίκας, είναι θέμα σωστής ισορροπίας. Δεν έχει να κάνει μόνο με την εξωτερική εμφάνιση και πόσο φροντίζεις γι’ αυτή.
θα πρέπει εξίσου να φροντίζεις να κάνεις πράγματα που ομορφαίνουν την ψυχή σου και σου εξασφαλίζουν ψυχική γαλήνη.
… Και αυτή είναι η beauty καθημερινότητα μου στον δικό μου όμορφο κόσμο!
Φωτογράφος: Αλέξανδρος Μακρής

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164