Μια πρωτότυπη και εύκολη συνταγή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φέτες ζαμπόν
- 4 αυγά
- Προαιρετικά για το γαρνίρισμα: σπανάκι σοτέ, τυρί φέτα, ντομάτα κομμένη σε κύβους, κόκκινη πιπεριά, μανιτάρια, κρεμμύδι, μοτσαρέλα, πέστο
- Για να σερβίρετε: αβοκάντο σε φέτες, αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 °. Πάρε μικρά πήλινα μπολάκια τα οποία θα έχεις λαδώσει ελαφρώς και τύλιξε τις πλευρές τους τις φέτες του ζαμπόν, φροντίζοντας να μην αφήσεις μεγάλα κενά. Στην κούπα από ζαμπόν που έχεις φτιάξει τώρα, ρίξε μέσα τα υλικά που έχεις διαλέξει για το γαρνίρισμα.
- Σπάσε απαλά ένα αυγό στην κορυφή και βαλ’ τα στο φούρνο για 22 έως 25 λεπτά μέχρι να ψηθεί το αυγό όπως το επιθυμείς. Οι άκρες του ζαμπόν θα φαίνονται τραγανές. Αφαίρεσε απαλά τις φωλιές με το ζαμπόν και το αυγό από τα πήλινα μπολάκια και βαλ’ τα επάνω σε ένα πιάτο. Σερβίρε με φέτες αβοκάντο, αλάτι και πιπέρι για το τέλειο brunch ή το πρωινό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ