Θα αρέσει σίγουρα σε μικρούς και μεγάλους.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 50 γραμ .αλατισμένο βούτυρο
- 50g απλό αλεύρι
- 625ml ημι-αποβουτυρωμένο γάλα
- 175γρ. Cheddar, τριμμένο
- 2 κουταλιές της σούπας μασκαρπόνε
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- 325g ζυμαρικά κοχύλι ή πένες
- 350g μπρόκολο
- 1 πράσο, κομμένο σε φέτες
- 8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
- 1 κουταλιά της σούπας ψίχουλα από ψωμί
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι και φρέσκο μαύρο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμάνε το φούρνο στους 190C στον αέρα.
- Λιώνεις το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύεις το αλεύρι και μαγειρεύεις για ένα λεπτό. Προσθέτεις σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αποκτήσει λεία υφή. Ρίχνεις το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνεις να πάρει βράση, για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει παχιά και μεταξένια υφή.
- Προσθέτεις 140g από το Cheddar, το μασκαρπόνε, τη μουστάρδα και το πιπέρι καγιέν και μαγειρεύεις μέχρι να λιώσει το τυρί. Αφαιρείς από τη φωτιά και το αφήνεις στην άκρη.
- Βράζεις σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες πακέτου. Περίπου 2 λεπτά πριν από το τέλος του χρόνου μαγειρέματος του ζυμαρικού, προσθέτεις το μπρόκολο και το πράσο. Στραγγίζεις και τα ξαναρίχνεις στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύεις καλά τη σάλτσα τυριού για να καλύψετε προσεκτικά τα ζυμαρικά και τα λαχανικά.
- Ρίχνεις τα ζυμαρικά με την σάλτσα και τα λαχανικά σε ένα ταψί. Βεβαιώσου ότι είναι απλωμένα ομοιόμορφα. Πάνω από τα ζυμαρικά ρίχνεις τα ντοματίνια και τα κουκουνάρια, ακολουθούμενα από τα ψίχουλα, το cheddar που σου έχει μείνει και την παρμεζάνα.
- Ψήνεις για 20-25 λεπτά, μέχρι η κορυφή να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.
Tip
Αν θες μπορείς να βάλεις το ταψί με τα ζυμαρικά στο ψυγείο και να το ψήσεις αργότερα. Αν όμως κάνεις αυτό, θα πρέπει να ψήσεις για 4-5 λεπτά παραπάνω.ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ