Πεντανόστιμο carrot cake με ξηρούς καρπούς

2 ώρες και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
14
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ζεστό, αχνιστό και εύκολο carrot cake με ξηρούς καρπούς και άρωμα ανανά

Συστατικά

  • 6 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 1/2 κούπα λευκή ζάχαρη
  • 1 κούπα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. του γλυκού βανίλια
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο ανανά
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρέματος
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 4 κουτ. του γλυκού κανέλα
  • 1 κούπα με ξηρούς καρπούς

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάζεις τα ψιλοκομμένα καρότα και την καστανή ζάχαρη. Τα αφήνεις στην άκρη για 60 λεπτά.
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Αλευρώνεις μία φόρμα cake.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς τα αυγά. Στη συνέχεια, προσθέτεις τη λευκή ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τη βανίλια και τον ανανά. Ανακατεύεις με αλεύρι, σόδα μαγειρέματος, αλάτι και κανέλα. Ανακατεύεις μέχρι να γίνει ένα στερεό μείγμα.
  • Στη συνέχεια, αναμειγνύεις το παραπάνω μείγμα με το μείγμα καρότου και καστανής ζάχαρης.
  • Προσθέτεις τους ξηρούς καρπούς.
  • Το ρίχνεις στη φόρμα cake.
  • Ψήνεις στους 180 βαθμούς C για 45 – 50 λεπτά.
  • Μόλις περάσει η ώρα, κλείνεις το φούρνο και αφήνεις το cake μέσα για 10 λεπτά, για να αποκτήσει τραγανή υφή.
  • Σερβίρεις στο πιάτο.

Tip

Για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση, μπορείς να σερβίρεις με κρέμα τυριού ή τυρί τύπου cottage

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164