Τραγανό σκορδόψωμο με λιωμένη μοτσαρέλα

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ζεστό και αχνιστό σκορδόψωμο με λιωμένη μοτσαρέλα

Συστατικά

  • 1 μεγάλη μπαγκέτα
  • 300 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. της σούπας βασιλικό
  • αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το βούτυρο, το σκόρδο και το βασιλικό. Ανακατεύεις μέχρι να γίνει ενιαίο μείγμα.
  • Στον πάγκο, τοποθετείς την μπαγκέτα και αρχίζεις να τη κόβεις σε μικρές φέτες, ενωμένες μεταξύ τους.
  • Μόλις την κόψεις, γεμίζεις τα κενά της μπαγκέτας με τις φέτες από μοτσαρέλα. Στην επιφάνεια της, ρίχνεις το μείγμα από βούτυρο, σκόρδο και βασιλικό.
  • Πασπαλίζεις με αλάτι και πιπέρι και τυλίγεις την μπαγκέτα με ένα αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνεις την μπαγκέτα για 20 περίπου λεπτά στους 200 βαθμούς C, μέχρι το ψωμί να γίνει τραγανό.
  • Αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και απολαμβάνεις.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164