Tips για να προστατέψεις το παιδί σου από τη γρίπη

Τα παιδιά επέστρεψαν στο σχολείο. Αν το παιδάκι σου πηγαίνει, για πρώτη φορά, στον παιδικό σταθμό ή στο νηπιαγωγείο, τότε να είσαι έτοιμη ότι θα αρρωστήσει τουλάχιστον τρεις φορές μέσα στο χρόνο. Και, εσύ, φυσικά, και δε θες κάτι τέτοιο, αφού το μόνο που ζητάς είναι ο μικρός σου πρίγκιπας ή η λιλιπούτεια πριγκίπισσα σου να είναι υγιή.

Πώς, λοιπόν, μπορείς να προστατέψεις το παιδί σου από τη γρίπη, που ταλαιπωρεί, αυτή την περίοδο, αρκετούς φίλους του; Σου έχω μερικά χρήσιμα tips:

Πλύνε πολύ συχνά τα χέρια σου. Και εσύ, και το παιδί σου και ο μπαμπάς. Πριν και μετά το φαγητό. Φυσικά, το πλύσιμο των χεριών πρέπει να γίνει η πρώτη κίνηση που θα κάνει το παιδάκι σου μόλις επιστρέφει από το σχολείο.

– Μην χρησιμοποιείτε τις ίδιες πετσέτες. Θέλεις τα βακτήρια να κάνουν βόλτα από τη μαμά στο παιδί και από εκεί στον μπαμπά; Δεν νομίζω.

– Άνοιγε τα παράθυρα. Το ξέρω ότι σε λίγο καιρό θα αρχίσει να κάνει κρύο. Όμως, δέκα λεπτά μετά το πρωινό ξύπνημα αρκούν για να καθαρίσουν το δωμάτιο του και να κρατήσουν τις ασθένειες μακριά.

– Φρόντισε το παιδάκι σου να κοιμάται αρκετές ώρες. Έτσι, θωρακίζει το ανοσοποιητικό του και αισθάνεται ξεκούραστο μέσα στην ημέρα.

– Αποφύγετε την επαφή με άλλα παιδάκια που είναι άρρωστα. Είναι δύσκολο να αποχωριστεί τους φίλους του. Όμως, δύο – τρεις ημέρες μακριά τους, θα το κρατήσουν και μακριά από τα μικρόβια.

– Last but Not Least, καθάρισε και αέρισε πολύ καλά το σπίτι σου. Tις περισσότερες ώρες της ημέρας, τις περνά με σένα στο σπίτι σας. Για αυτό, και κάθε επιφάνεια πρέπει να είναι καλά καθαρισμένη. Προτίμησε να αγοράσεις το Klinex Spray 4 σε 1 για γενική χρήση. Αφαιρεί τις αιτίες αλλεργιών, εξουδετερώνει τα βακτήρια και αφαιρεί τη βρωμιά. Και σαν μην έφθαναν αυτά, προσφέρει την απαραίτητη απολύμανση χωρίς χλώριο.

 

 

 

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164