Ζεστή βελουτέ σούπα με γεύση κουνουπιδιού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 kg κουνουπίδι
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 φλ. νερό
- 400 ml γάλα
- 1 κ. γλυκού κουρκουμά
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Ψιλοκόβεις το κουνουπίδι και τοποθετείς το μισό σε ένα ταψί. Ρίχνεις λίγο λάδι από πάνω και ψήνεις για περίπου 20 λεπτά.
- Σε μία κατσαρόλα, προσθέτεις το υπόλοιπο κουνουπίδι και το νερό, το γάλα, τον κουρκουμά, το αλάτι και το σκόρδο.
- Σιγοβράζεις με κλειστό καπάκι για περίπου 20 λεπτά.
- Αφαιρείς το κουνουπίδι από το φούρνο και το προσθέτεις στη σούπα.
- Απομακρύνεις την κατσαρόλα από το μάτι και λιώνεις τα υλικά μέχρι να πάρουν τη μορφή σούπας.
- Σερβίρεται ζεστή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ