Βελουτέ σούπα μπρόκολο με γραβιέρα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κλωνάρι σέλερι
- 3 κουτ. της σούπας αλεύρι
- 1 μπρόκολο ψιλοκομμένο
- 2 κύβους ζωμού λαχανικών
- 1 φλ. αρακάς ψιλός
- 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1 φλ. γλυκιά γραβιέρα τριμμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία κατσαρόλα, σοτάρεις τα κρεμμύδια και το σέλερι.
- Μετά από δύο λεπτά, προσθέτεις το αλεύρι και ανακατεύεις καλά τα υλικά.
- Προσθέτεις το μπρόκολο, το ζωμό λαχανικών με τέσσερα φλυτζάνια νερό και δυναμώνεις τη φωτιά.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, προσθέτεις τον αρακά, χαμηλώνεις τη φωτιά και σιγοβράζεις για λίγα λεπτά.
- Με ένα ειδικό μπλέντερ, λιώνεις τα υλικά, προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και βράζεις για άλλα πέντε λεπτά.
- Ρίχνεις την τριμμένη γραβιέρα στην κατσαρόλα, ψήνεις για δύο λεπτά, ανακατεύεις απαλά και σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ