“Δεν θέλω κάτι που να χρειάζομαι! Θέλω κάτι που να θέλω!”. Αυτό είναι κάτι που χαρακτηρίζει τις περισσότερες από εμάς. Τις περισσότερες που καταλήγουμε να έχουμε δεκαεφτά κόκκινα κραγιόν γιατί είδαμε ένα ακόμη μπροστά μας που απλώς το θέλαμε. Και γιατί τις προηγούμενες μέρες είχε εκπτώσεις που έφταναν μέχρι και το 50% και δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε στον πειρασμό.
Όλες αυτές, όμως, οι αγορές έχουν και μια ακόμη κατάληξη: να χάνεσαι ανάμεσα στα εκατοντάδες καλλυντικά, να μην βρίσκεις εκείνο που θέλεις και στο σπίτι σου να επικρατεί το χάος. Λοιπόν, μόλις τακτοποίησα (για 1566η φορά!) το boudoir μου και αυτά είναι τα tips που εφάρμοσα. Και τα tips από μια beauty editor που είναι παρθένος έχουν διπλάσια αξία!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Χώρισε τα καλλυντικά σου σε κατηγορίες
Το πιο βασικό πράγμα για να μην χαθείς ανάμεσα σε όλα αυτά τα καλλυντικά, και να μην χάσεις τελικά και τα ίδια, είναι να τα αποθηκεύσεις- χωρίσεις ανά κατηγορίες. Μια ενδεικτική λίστα που ακολουθώ και πάντα βοηθάει είναι: skincare, μαλλιά, σώμα, μακιγιάζ, travel size. Έτσι θα ξέρεις που να ανατρέξεις για το καθετί!
Αποθήκευσέ τα κάθετα, ειδικά αν έχεις μικρό χώρο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Υπάρχει ένα μυστικό αν ο χώρος σου είναι μικρός: αποθήκευσε τα πάντα κάθετα και όχι οριζόντια ώστε να αξιοποιήσεις το ύψος που πηγαίνει χαμένο έτσι κι αλλιώς. Επένδυσε σε ράφια και διάφανα κουτιά ώστε να έχεις εύκολη πρόσβαση. Μπορείς επίσης να αξιοποιήσεις τον χώρο πίσω από τις πόρτες με ειδικές κρεμάστρες- θήκες για καλλυντικά.
Αν έχεις προϊόντα κλειστά κάνε αυτό
Τις προηγούμενες μέρες έγραψα αυτό το άρθρο για το πώς να ψωνίσεις στις εκπτώσεις σαν beauty editor. Ένα από τα πράγματα που έγραψα, λοιπόν, είναι να κάνεις stock από το signature άρωμά σου ή την κρέμα σου (πότε θα τα ξαναβρείς στην μισή, σχεδόν, τιμή;). Οπότε ναι, είναι ok να έχεις back up προϊόντων αρκεί να ξέρεις που τα έχεις αποθηκεύσει. Με άλλα λόγια, κάνε έναν ειδικό χώρο όπου θα αποθηκεύεις όλα αυτά και φρόντισε να τσεκάρεις την ημερομηνία λήξης. Είναι αυτό το σήμα που δείχνει ένα ανοιχτό κουτάκι στο πίσω μέρος και γράφεις δίπλα 6Μ ή 8Μ κλπ. Το Μ σημαίνει μήνες. Βεβαίως, αυτό ισχύει από την στιγμή που θα ανοίξεις ένα προϊόν.
Τι γίνεται με το μπάνιο;
Ας πάρουμε ως αρχή το εξής: τα περισσότερα προϊόντα αναγράφουν ότι πρέπει να φυλάσσονται σε μέρος ξηρό και σε κανονική θερμοκρασία. Στο μπάνιο συχνά δημιουργούνται υδρατμοί οι οποίοι μεταφράζονται και σε βακτήρια. Φύλαξε, λοιπόν, στο μπάνιο σου προϊόντα όπως ντεμακιγιάζ και καθαριστικά gel και για όλα τα υπόλοιπα κάνε έναν ειδικό χώρο, όπως πάνω στο vanity table.
Το top 3 του beauty storage αν δεν έχεις χώρους!
1.Χρησιμοποίησε ακρυλικές θήκες και κουτιά που θα τοποθετείς κάθετα και στα οποία θα έχεις τα καλλυντικά σου τακτοποιημένα ανά κατηγορία.
2.Αγόρασε αυτό τον καθρέφτη- ντουλάπι που υπάρχει παντού στο pinterest για το μπάνιο σου! Χωράει άπειρα καλλυντικά τα οποία είναι φυλαγμένα σε ξηρό και σκοτεινό μέρος (ειδικά τα προϊόντα με δραστικά συστατικά όπως βιταμίνη C δεν πρέπει να τα “βλέπει” ο ήλιος).
3.Αξιοποίησε χώρους όπως ντουλάπια κουζίνας ή τον χώρο κάτω από τον νεροχύτη.
Και αν δεν σε νοιάζει τίποτα από όλα αυτά αλλά θέλεις να σε ευχαριστεί οπτικά, τακτοποίησε τα καλλυντικά σου ανά χρώμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ