Μαστιχωτά μικρά και γλυκά τσουρεκάκια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 κούπα ζεστό νερό
- 1/2 κούπα ζεστό γάλα
- 1 αυγό
- 1/3 κούπα βούτυρο
- 1/3 κούπα λευκή ζάχαρη
- 1 κουτ. της σούπας αλάτι
- 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κούπας βούτυρο
- 1 πακέτο ξηρή μαγιά (που φουσκώνει μόνη της)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μίξερ / πολυμηχάνημα, προσθέτεις το νερό, το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και τη μαγιά. Χτυπάς πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα.
- Σε μία επίπεδη επιφάνεια (π.χ. ταψί) απλώνεις το μείγμα και το χωρίζεις στα δύο. Πλάθεις 12 μικρά μπαλάκια και τα πασπαλίζεις με το 1/4 της κούπας βουτύρου.
- Σκεπάζεις τα ψωμάκια με χαρτί κουζίνας και τα αφήνεις να φουσκώσουν για περίπου μία ώρα.
- Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Ψήνεις στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
- Σερβίρονται ζεστά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ