Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψωμιού, σου ετοιμάζουμε λαχταριστό γεμιστό ψωμί με τέσσερα τυριά και μπέικον.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μεγάλο καρβέλι ψωμί
- 1/2 φλ. μοτσαρέλλα τριμμένη
- 1/2 φλ. γλυκιά γραβιέρα τριμμένη
- 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 4 φέτες (μία συσκευασία) μπέικον
- 1 κουτ. του γλυκού γλυκιά πάπρικα
- 1/3 φλ. βούτυρο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Με ένα μαχαίρι, κόβεις πολύ προσεκτικά την επιφάνεια του ψωμιού κάθετα και οριζόντια, ώστε να σχηματιστούν μικρά τετραγωνάκια. Πρόσεξε μην κόψεις τη βάση του καρβελιού.
- Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίζεις το μπέικον, μέχρι να πάρει χρώμα.
- Σε ένα μπλέντερ, τρίβεις τα τέσσερα τυριά.
- Ψιλοκόβεις το μπέικον και μαζί με τα τυριά γεμίζεις τα τετραγωνάκια που έχουν δημιουργηθεί στο ψωμί. Το μοιράζεις ομοιόμορφα στις σχισμές του.
- Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνεις το βούτυρο.
- Περιχύνεις το ψωμί με το λιωμένο βούτυρο.
- Σκεπάζεις το ψωμί πολύ καλά με αλουμινόχαρτο.
- Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνεις για 10 λεπτά με το αλουμινόχαρτο στους 200 βαθμούς C. Αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και ψήνεις για ακόμα 15 λεπτά.
- Σερβίρεται ζεστό (αν όχι καυτό).
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ