Εύκολη και γλυκιά τάρτα λεμονιού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 κούπα βούτυρο
- 1/4 ζάχαρη ζαχαροπλαστικής
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα λευκή ζάχαρη
- 2 αυγά
- 2 κουτ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
- Ξύσμα ενός λεμονιού
- 1/4 κουτ. της σούπας αλάτι
- 3 κουτ. της σούπας λευκή ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το βούτυρο, τη ζάχαρη ζαχαροπλαστικής και το αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα.
- Σε ένα ταψί με φόρμα για κεκάκια (σχήμα αστέρι) τοποθετείς ομοιόμορφα το μείγμα. Τρυπάς με ένα πιρούνι, προκειμένου να “αερίζεται” σωστά.
- Τις ψήνεις στους 180 βαθμούς C για 15 περίπου λεπτά.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ, ανακατεύεις τη λευκή ζάχαρη και τα αυγά. Σιγά-σιγά προσθέτεις τις δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και το αλάτι. Ανακατεύεις πολύ καλά.
- Περιχύνεις το μείγμα στις ήδη ψημένες τάρτες.
- Ψήνεις στο φούρνο για περίπου 20 – 25 λεπτά. Το αφήνεις να κρυώσει.
- Σερβίρεται δροσερή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ