Μπουτάκια κοτόπουλου με κρέμα μουστάρδας

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Δύσκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά και τραγανά μπουτάκια κοτόπουλου με κρέμα μουστάρδας

Συστατικά

  • 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 800 γρ. μπουτάκια κοτόπουλου
  • 2 κρεμμύδια μικρά, ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 1 κύβος ζωμός κοτόπουλου
  • 2 κουτ. της σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. της σούπας γλυκιά μουστάρδα
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνεις το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Παράλληλα, πλένεις πολύ καλά το μπουτάκια κοτόπουλου.
  • Μόλις βράσει το λάδι, προσθέτεις το κοτόπουλο από την πλευρά της πέτσας. Το ψήνεις για 10 λεπτά.
  • Μεταφέρεις το κοτόπουλο σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
  • Στο λάδι του τηγανιού. σοτάρεις το κρεμμύδι.
  • Προσθέτεις το ζωμό κοτόπουλου και τις κουταλιές μουστάρδας.
  • Μόλις ψηθεί το μείγμα, βάζεις ξανά το κοτόπουλο στο τηγάνι αυτή τη φορά από την απέναντι πλευρά.
  • Το αφήνεις για δύο λεπτά και σβήνεις το μάτι.
  • Μεταφέρεις το τηγάνι στο φούρνο και ψήνεις για 15 λεπτά.
  • Βγάζεις το κοτόπουλο από το φούρνο και ρίχνεις μαϊντανό. Αλατίζεις και πιπερώνεις.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164