Γρήγορο, εύκολο και ελαφρύ μπριάμ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 150 ml ελαιόλαδο
- 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε φέτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 3 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
- 6 τομάτες λιωμένες
- 5 κολοκυθάκια κομμένα σε λωρίδες
- 300 γρ. πελτές τομάτας
- 800 γρ. πατάτες
- 1 κουτ. της σούπας ρίγανη
- Ένα ματσάκι μαϊντανός
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρεις τη μελιτζάνα για πέντε λεπτά.
- Αφαιρείς τη μελιτζάνα και στο ίδιο τηγάνι σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για άλλα πέντε λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτεις τη μελιτζάνα, τις πατάτες, τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια, τον ντοματοπελτέ, 200 ml νερό, τη ρίγανη, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύεις πολύ καλά τα υλικά και τα μεταφέρεις σε ένα ταψί και από εκεί στο φούρνο.
- Ρίχνεις λίγο λάδι από πάνω και ψήνεις για περίπου 50 λεπτά.
- Σερβίρεις με λίγη φέτα και φρυγανισμένο ψωμί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ