Νόστιμη ντοματόσουπα με θρυμματισμένες φρυγανιές.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό φρέσκιες, πολύ ώριμες ντομάτες (ξεφλουδισμένες) και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
- 400 γρ. φρυγανιές
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
- 1 μικρή αποξηραμένη κόκκινη πιπεριά (τσίλι)
- αλάτι και πιπέρι
- 1 ½ περίπου λίτρο ζεστό νερό
- 12 μεγάλα φύλλα βασιλικού
- Λάδι για το σερβίρισμα (2 κουταλιές περίπου για κάθε πιάτο)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Θρυμματίζεις τις φρυγανιές.
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και τσιγαρίζεις το σκόρδο. Προσθέτεις τις ντομάτες, το τσίλι και το αλατοπίπερο. Βράζεις τα υλικά για περίπου 15 λεπτά και ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να λιώσουν.
- Προσθέτεις τις φρυγανιές και ανακατεύεις πολύ καλά.
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και προσθέτεις το νερό.
- Ανακατεύεις πολύ καλά και αφήνεις τη σκούπα να σιγοβράσει στην κατσαρόλα για περίπου 15 λεπτά. Αν χρειαστεί πρόσθεσε λίγο ακόμη νερό.
- Ρίχνεις τα φύλλα βασιλικού και σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ