Σπιτικός αρακάς, γιατί σήμερα τρώμε λαδερά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. της σούπας πελτέ ντομάτας
- 3 ντομάτες κομμένες κυβάκια
- 5 φρέσκια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 κιλό αρακάς φρέσκος καθαρισμένος
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία κατσαρόλα με λίγο λάδι, σοτάρεις το κρεμμύδι.
- Αφού σοταριστεί, προσθέτεις τόσο τις κομμένες ντομάτες όσο και τον ντοματοπελτέ. Ρίχνεις δύο μεγάλα ποτήρια νερό. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα και το αφήνεις να βράσει.
- Μετά από λίγα λεπτά, προσθέτεις τον αρακά και το ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο. Ανακατεύεις πάρα πολύ καλά.
- Σκεπάζεις την κατσαρόλα ή χύτρα και το αφήνεις να βράσει για περίπου 35 – 40 λεπτά.
- Σερβίρεται ζεστός με πάρα πολλή φέτα.
Tip
Συνόδευσε το με μπόλικη φέτα για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση.ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ