Ποιο είναι το κατεξοχήν γλυκό της νηστείας; Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς! Και ποιο είναι το βασικό συστατικό για τον αγαπημένο σιμιγδαλένιο χαλβά; Μα φυσικά το σιμιγδάλι! Χαλβάς χωρίς σιμιγδάλι Melissa, όμως, δε γίνεται! 68 χρόνια τώρα το επιλέγουμε και το εμπιστευόμαστε για τις πιο γευστικές μας δημιουργίες. Αποτελεί πολύτιμο συστατικό κάθε ελληνίδας νοικοκυράς, αλλά και των chefs! Παρασκευάζεται από τα καλύτερα σκληρά σιτάρια του θεσσαλικού κάμπου, εξασφαλίζοντας εξαιρετική και πάντα σταθερή ποιότητα.
Για σένα που αναζητάς την καλύτερη, εύκολη και απλή συνταγή για έναν πλούσιο και υπέροχο χαλβά, η Melissa σου τη δίνει!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Υλικά
- 2 φλιτζάνια τσαγιού Σιμιγδάλι Χονδρό Melissa
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνι ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι μέλι
- 5 φλιτζάνια νερό
- ¼ φλιτζανιού καρυδόψιχα χονδροκομμένη
- ¼ φλιτζανιού κουκουνάρια
- ¼ φλιτζανιού σταφίδες ξανθές
- 1 κουταλιά σούπας κανέλλα
- ½ κουταλιά γλυκού γαρύφαλλα τριμμένα
- 1 φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
- Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι και τα μυρωδικά για 2-3 λεπτά.
- Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα.
- Ρίχνουμε τα καρύδια και τα κουκουνάρια, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να μην μας καεί.
- Όταν το σιμιγδάλι πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τις σταφίδες και προσθέτουμε το σιρόπι.
- Aνακατεύουμε και σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα για 5 λεπτά.
- Βάζουμε τον χαλβά σε μεγάλη φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια.
- Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σιμιγδάλι Melissa: Η βάση για τα αγαπημένα μας γλυκά!
Το σιμιγδάλι δεν κάνει μόνο για το χαλβά αλλά και για πολλά άλλα γλυκά, όπως κέικ, σάμαλι και γαλακτομπούρεκο. Τόλμησε να ξεχωρίσεις με το σιμιγδάλι Melissa και να δημιουργήσεις πρωτότυπες αλμυρές και άκρως γευστικές συνταγές!
Melissa, το σιμιγδάλι της καρδιάς μας!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ