Μαμά, να στολίσουμε αύριο το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο; Tips για τον πιο ασφαλή στολισμό!

Ήρθαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά και Rockin’ Around The Christmas Tree. Εντάξει, τουλάχιστον πλησιάζουν. Σκέψου απλά ότι σε λιγότερο από ένα μήνα η πιο γλυκιά περίοδος της χρονιάς θα φτάσει στην κορύφωση της. Τα Χριστούγεννα τα αγαπώ. Για την ακρίβεια, η μαγεία των εορτών “ποτίζει” τη ψυχή μου με χαρά, αγάπη και καλοσύνη. Όπως ακριβώς, και στη ψυχή κάθε μικρού παιδιού σε αυτή τη γη.

Και μπορεί να θεωρηθείς ότι είναι ακόμα νωρίς για να μιλάμε για Χριστούγεννα, όμως, σίγουρα, βρίσκεσαι και εσύ στη φάση της προετοιμασίας. Άλλωστε, όποιο φίλη ή φίλο μου έχω ρωτήσει, μου έχει πει ότι είτε αύριο (αυτό, δηλαδή, το ΣΚ) θα στολίσει ή το έχει κάνει από την προηγούμενη εβδομάδα. Επίσης, κράτα στο πίσω μέρος του μυαλού σου, ότι, αν είσαι στο αυτοκίνητο και “ανοίξεις” το ραδιόφωνο, θα ακούσεις όλα τα κλασσικά Christmas Songs. Wham, Mariah Carey, Δέσποινα Βανδή και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Ε, ναι, λοιπόν, βρισκόμαστε μία ανάσα πριν από τα Χριστούγεννα (γιατί, οι μέρες περνούν πάντα γρήγορα) και ΝΑΙ αυτό το Σαββατοκύριακο θα στολίσουμε το πιο εντυπωσιακό δέντρο. Εκείνο του σπιτιού μας.

Αν στολίζεις για πρώτη φορά με το μικρό σου, χρειάζεται να προσέξεις μερικά πραγματάκια, για να μη γίνει το όνειρο… Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης. Και, αν αναρωτιέσαι ποια είναι αυτά, εμείς είμαστε εδώ, για να στα επισημάνουμε:

– Αρχικά, φρόντισε να είναι όλα τα πράγματα χωρισμένα σε κούτες. Τη μανία των παιδιών να χώνουν τα χέρια τους παντού τη γνωρίζεις πολύ καλά. Για να αποφύγεις, λοιπόν, να σπάσει κάποιο στολίδι ή να μπλεχτεί με τα φωτάκια, τοποθέτησε τα σε ξεχωριστές κούτες και (φυσικά) άνοιξε τες, μόνο αν είσαι και εσύ μπροστά.

– Αν το παιδάκι σου είναι πολύ μικρό, χρησιμοποίησε βρεφικό προστατευτικό φράχτη, ώστε να δημιουργηθεί γύρω από το δέντρο ένα όριο, στο οποίο δε θα μπορεί να πλησιάσει.

– Άφησε το ελεύθερο να διαλέξει τις Χριστουγεννιάτικες μπάλες. Πρώτα, όμως, εξήγησε του ότι μπορεί να στολίσει το δέντρο μέχρι εκεί που φτάνουν τα χεράκια του. Δε θέλουμε να έχουμε ατυχήματα.

– Κράτα τα φωτάκια για τον εαυτό σου. Όσο λαμπερά και αν είναι, άλλα τόσο επικίνδυνα (για ένα μικρό παιδάκι) είναι. Ίσως να μπλεχτεί ανάμεσα τους, ίσως να σπάσει μερικά λαμπιόνια, ίσως και α βάλει το χέρι του στην πρίζα (oops).

– Αν έχει στείλει το δικό του γράμμα στον Άι Βασίλη, τοποθέτησε το κάτω από το δέντρο. Περιμένει την απάντηση (και το δώρο) του. Δε θέλω να το ξεχνάς.

– Απέφυγε όσο μπορείς τις γιρλάντες. Ο κίνδυνος να τυλιχτεί ανάμεσα τους είναι μεγάλος…

– Για ακόμα περισσότερη διασκέδαση, επίλεξε διακοσμητικά πιο ασφαλή για τα μικρά σου. Δώσε έμφαση στο μέγεθος και στο σχήμα και αν έχει επικίνδυνες γωνίες.

– Όταν φτάσει η στιγμή να βάλει το αστέρι, χρησιμοποίησε μία σταθερή καρέκλα ή μία σκάλα. Εννοείται ότι δε θα το αφήσεις να ανέβει μόνο του. Θα το κρατήσεις πολύ προσεκτικά. Σαν να του κάνεις μία σφιχτή αγκαλιά!

Tέλος, μη σκεφτείς να το στολίσεις χωρίς το παιδάκι σου, γιατί η ιεροτελεστία μόνο χαρά και χαμόγελα θα σας δώσει οικογενειακώς. Εμπιστεύσου με: Για το μικρό σου ήρωα (θα) είναι μία μοναδική και αξέχαστη εμπειρία!

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164