Χριστουγεννιάτικες δίπλες με μέλι και καρύδια. Christmas yummy!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 10 αυγά
- 1 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 σφηνάκι λικέρ ή ούζο
- 1 κ. γλυκού ζάχαρη
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 kg νερό
- 1 kg ζάχαρη
- 1 kg μέλι
- 2 κουτ. της σούπας λάδι
- 250 gr. καρύδια
- 1 κουτ. της σούπας κανέλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ, σπας τα αυγά και τα χτυπάς, ρίχνοντας σιγά-σιγά το λεμόνι, το αλάτι και τη ζάχαρη.
- Προσθέτεις το αλεύρι, και αρχίζεις να ανακατεύεις πολύ καλά, σα να ζυμώνεις.
- Καλύπτεις το μπολ με τη ζύμη με μία μεμβράνη και το αφήνεις να φουσκώσει για περίπου μία ώρα.
- Αφού περάσει η μία ώρα, αρχίζεις να πλάθεις τη ζύμη στο σχήμα της δίπλας. Αν χρειάζεσαι βοήθεια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις πλάστη. Το πάχος του φύλλου σου να μην ξεπερνά τα 3 εκατοστά.
- Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα βάζεις λάδι να βράζει.
- Αφού έχεις δημιουργήσει τις δίπλες, αρχίζεις να τις τοποθετείς σιγά – σιγά στην κατσαρόλα.
- Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, τις γυρνάς αρκετές φορές, προκειμένου να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
- Μόλις πάρουν το χρυσαφένιο τους χρώμα, τις αφαιρείς από την κατσαρόλα και τις τοποθετείς σε μία σχάρα με χαρτί, για να φύγει το περιττό λάδι.
- Σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό, προσθέτεις τη ζάχαρη για περίπου δύο λεπτά. Απομακρύνεις από το μάτι και στην ίδια κατσαρόλα προσθέτεις το μέλι και το λάδι. Ανακατεύεις πολύ καλά.
- Βουτάς την κάθε δίπλα στην κατσαρόλα με το σιρόπι και τις αφήνεις ξανά να “στραγγίξουν”.
- Απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ