Αχνιστοί κουραμπιέδες με εκπληκτικό άρωμα

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
30
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αχνιστοί κουραμπιέδες με εκπληκτικό άρωμα και στο σπίτι μυρίζει… Χριστούγεννα!

Συστατικά

  • 500 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1/4 κ. γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1/2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ. άχνη ζάχαρη + έξτρα για την κάλυψη
  • 1/8 κ. γλυκού baking soda
  • 5 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 κ. γλυκού ροδόνερο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, σε ένα μίξερ χτυπάς το βούτυρο σε μέτρια προς μεγάλη ταχύτητα για περίπου 15 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
  • Προσθέτεις τον κρόκο στον κάδο του μίξερ μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας και αμυγδάλου και το ροδόνερο.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύεις μισό φλιτζάνι άχνη ζάχαρη με την baking soda, το αλεύρι και το αλάτι.
  • Ενώ το μίξερ ανακατεύει τα υγρά υλικά σε χαμηλή ταχύτητα, πρόσθεσε τα συστατικά του παραπάνω μπολ και συνεχίζεις να χτυπάς μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
  • Αν σου φανεί η ζύμη πολύ υγρή ή κολλώδης, πρόσθεσε περισσότερο αλεύρι, μία κουταλιά την φορά, μέχρι να φτάσει να ξεκολλάει από τα δάχτυλά σου.
  • Παίρνοντας δύο κουταλιές από την ζύμη, σχηματίζεις στρογγυλά μπισκότα και τα τοποθετείς σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Ψήνεις τους κουραμπιέδες για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
  • Αφήνεις τους κουραμπιέδες σε μια σχάρα να κρυώσουν και επαναλαμβάνεις την διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.
  • Μόλις κρυώσουν αρκετά, ώστε να τους πιάσεις, τοποθέτησε τους σε μια καθαρή επιφάνεια και πασπάλισε με την άχνη ζάχαρη.
  • Επαναλαμβάνεις το ζαχάρωμα και με τους υπόλοιπους ψημένους κουραμπιέδες.
  • Σερβίρεις και απολαμβάνεις!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164