Χριστουγεννιάτικο γλυκό κοτόπουλο με μέλι

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Η διαφορετική πρόταση που θα απογειώσει το φετινό εορταστικό του τραπέζι!

Συστατικά

  • 1 κουτ. της σούπας νερό
  • 1 κουτ. της σούπας corn flour
  • 1/2 kg φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 2 κουτ. του γλυκού σόγια σος
  • 1 κουτ. του γλυκού λιωμένο σκόρδο
  • 1 κουτ. του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 1/3 φλ. μέλι
  • 2 κουτ. της  σούπας σόγια
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ, τοποθετείς το κοτόπουλο με τη σόγια, το τζίντζερ και το σκόρδο. Το αφήνεις για 20 λεπτά, προκειμένου να μαριναριστεί.
  • Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Βυθίζεις το κοτόπουλο στα χτυπημένα αυγά και έπειτα στο τρίμμα ψωμιού. Το ψήνεις στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.
  • Σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτεις το μέλι, την υπόλοιπη σόγια και το λιωμένο σκόρδο. Μόλις ξεκινήσει να βράζουν, προσθέτεις το corn-flour και το νερό και ανακατεύεις μέχρι να πήξει το μείγμα.
  • Περιχύνεις τη σος πάνω από το ψημένο κοτόπουλο και σερβίρεις με πατάτες ή βραστά λαχανικά.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164