Ο όρος “Art de la table” είναι ολόκληρη η τέχνη του τραπεζιού. Σήμερα ο διακοσμητής Κωνσταντίνος Ράπτης θα μας μιλήσει για το “Art de la table” των Χριστουγέννων και θα μας δώσει μερικά tips για να έχει το τραπέζι σου εορταστική ατμόσφαιρα…
Ήρθαν οι γιορτές και μαζί ήρθε και η ευκαιρία να ανοίξουμε τα σπίτια μας και να δεχτούμε αγαπημένα πρόσωπα που θα τους προσφέρουμε ό, τι πολυτιμότερο έχουμε: τη φιλοξενία μας δηλαδή.
Αφού στολίσαμε λοιπόν το σπίτι μας, ήρθε η ώρα να στολίσουμε και το τραπέζι μας!
Καταρχάς, προσπαθούμε αυτά τα δύο να είναι ταιριαστά μεταξύ τους. Καλό είναι το τραπέζι να ακολουθήσει τα χρώματα και το στιλ της υπόλοιπης διακόσμησης που έχουμε διαλέξει για το χώρο μας.
Καταρχάς, προσπαθούμε αυτά τα δύο να είναι ταιριαστά μεταξύ τους. Καλό είναι το τραπέζι να ακολουθήσει τα χρώματα και το στιλ της υπόλοιπης διακόσμησης που έχουμε διαλέξει για το χώρο μας.
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ
Ιδέες και λύσεις που θα μας βοηθήσουν είναι…
Ιδέες και λύσεις που θα μας βοηθήσουν είναι…
1. Στήνουμε το τραπέζι με τους κανόνες του Art de la table. Μόνο και μόνο η σωστή τοποθέτηση των πιάτων, μαχαιροπίρουνων και ποτηριών θα κάνει το τραπέζι μας να φανεί πραγματικά επίσημο και θα μας βοηθήσει στον υπόλοιπο στολισμό.
Το Art de la table δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά μπορούν να μας ανοίξουν τα μάτια βιβλία που ασχολούνται με αυτό. Διαβάζουμε τους βασικούς κανόνες και τους προσαρμόζουμε σύμφωνα με το μενού που έχουμε διαλέξει να προσφέρουμε.
2. Διαλέγουμε προσεχτικά το “ρούχο” που θα στρώσουμε στο τραπέζι (τραπεζομάντιλο, ράνερ ή σουπλά). Η επιλογή μας θα εξαρτηθεί βασικά από το σχήμα του τραπεζιού.
Στα μακρόστενα και τετράγωνα τραπέζια πάνε τα πάντα. Στις ροτόντες πάνε τα τραπεζομάντιλα και τα σουπλά, αλλά αποφεύγουμε τα ράνερς που δίνουν πιο γραμμική δυναμική.
Αν δεν έχουμε κάτι από όλα αυτά και δεν θέλουμε να αγοράσουμε, φτιάχνουμε τις δικές μας δημιουργίες. Με μερικά μερικά μέτρα ύφασμα και αν πιάνουν τα χέρια μας στη ραπτική μπορούμε να φτιάξουμε μικρά θαύματα που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους μας και θα ικανοποιήσουν την τσέπη μας.
3. Τοποθετούμε στο κέντρο του τραπεζιού μια εντυπωσιακή σύνθεση από φυσικά φυτά της εποχής και κεριά. Τα φυτά μπορεί να είναι λουλούδια, έλατο, γη, αλεξανδρινά, αγκάθια, κουκουνάρια και ξερά φύλλα και όλα αυτά τα προμηθευόμαστε εύκολα από ένα ανθοπωλείο.
Ίσως όμως θα ήταν καλύτερο να αφήσουμε την φαντασία και τη δημιουργικότητά μας ελεύθερη και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια δικιά μας σύνθεση με πράγματα που εύκολα μπορούμε να βρούμε γύρω μας. Μια βόλτα στην εξοχή θα μας προμηθεύσει από υλικά πρωτότυπα και φυσικά που με μεταλλικά σπρέι και άλλα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά θα τα μεταμορφώσουμε σε πραγματικά έργα τέχνης.
4. Στολίζουμε τα πιάτα μας με πετσέτες πιασμένες με όμορφα δαχτυλίδια που θα βρούμε στα μαγαζιά αλλά και που εύκολα μπορούμε να κατασκευάσουμε μόνοι μας.
Χρησιμοποιώντας κορδέλες, φύλλα διαφόρων μετάλλων χειροτεχνίας, συρραπτικά και κόλλα μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα όμορφα δαχτυλίδια που θα εντυπωσιάσουν και θα πρωτοτυπήσουν.
5. Χαρίζουμε στους καλεσμένους μας κάρτες με ευχές που προηγουμένως έχουμε τοποθετήσει στο πιάτο του καθενός για να υποδείξει τη θέση που θα κάτσει στο γιορτινό τραπέζι.
Είτε έτοιμες είτε κατασκευασμένες από εμάς θα είναι ένα απλό, όμορφο, οικονομικό και ιδιαίτερο αναμνηστικό που θα χαροποιήσει ευχάριστα όποιον καθίσει στο γιορτινό μας τραπέζι.
Με αυτά τα 5 tips θα καταφέρουμε να στήσουμε ένα αξιοπρεπές γιορτινό τραπέζι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι θλιβερή γι’ αυτό ας ανοίξουμε τα σπίτια μας και ας προσφέρουμε φιλοξενία με όσα μέσα διαθέτει ο καθένας. Το σημαντικότερο πράγμα που έχουμε είναι η σχέση με τους ανθρώπους που αγαπάμε, την οικογένεια, τους συγγενείς, τους φίλους.
Ας προσπαθήσουμε να τους προσφέρουμε χαρά κάτι που είναι απόλυτα αναγκαίο στην εποχή που ζούμε και σε όλα όσα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ