Το πιο γλυκό ορεκτικό για το εορταστικό σου τραπέζι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 10 φύλλα για πίτα
- Μια κολοκύθα μέτριου μεγέθους
- 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 250 γρ. καρύδι χοντροκομμένο
- 1 κ.σ. κανέλα
- 1 φλιτζάνι διαλυμένη φρυγανιά
- 1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
- 1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Σταφίδες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε την κολοκύθα, κόψε σε κομμάτια και τρίψ’ την πολύ καλά σε έναν τρίφτη.
- Βάλε το κολοκύθι σε ένα σουρωτήρι και στύψε να φύγουν τα περισσότερα υγρά της. Άφησε στο σουρωτήρι για 2-3 ώρες να στραγγίξει.
- Βάλε την κολοκύθα σε μια λεκάνη με τη ζάχαρη, την κανέλα, το καρύδι και τη φρυγανιά και τις σταφίδες και ανακάτεψε πολύ καλά και προσεκτικά.
- Άλειψε ένα φύλλο με λάδι και στρώσε στο ταψί. Κάνε το ίδιο με 3 φύλλα ακόμη.
- Στρώσε από πάνω το μείγμα της κολοκύθας και σκέπασε με τα υπόλοιπα φύλλα, καλά λαδωμένα.
- Χάραξε τα φύλλα και ρίξε στις σχισμές το υπόλοιπο λάδι.
- Ψήσε στους 200oC για περίπου μία ώρα, μέχρι το σπίτι να μοσχομυρίσει και η πίτα σου να ροδοκοκκινίσει.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ