Για εσένα που είσαι Choco – Lover και τις γιορτές!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 200 gr βούτυρο σε κύβους
- 2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 10 gr σκόνη κακάο
- 10 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
- 80 ml σιρόπι σφενδάμου
- 6 αυγά
- 80 gr ζάχαρη καρύδας
- 120 gr αμύγδαλο σε σκόνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Σε ένα κατσαρολάκι, βάζεις το βούτυρο και τη βανίλια. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτεις το κακάο. Ανακατεύεις πολύ καλά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
- Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς τους χουρμάδες και το σιρόπι σφενδάμου.
- Σε ένα μίξερ, χτυπάς πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου πέντε λεπτά.
- Προσθέτεις το 1/3 από το μείγμα αυγών σε εκείνο του βουτύρου και ανακάτεψε απαλά με μία σπάτουλα.
- Προσθέτεις και το αμύγδαλο σκόνη μαζί με το υπόλοιπο μείγμα αυγών και συνέχισε να ανακατεύεις προσεκτικά.
- Ρίχνεις το τελικό μείγμα στο ταψί και ψήσε για 55 λεπτά, κάνοντας παράλληλα μικρές τρύπες με ένα πιρούνι.
- Το αφήνεις λίγο να κρυώσει και απολαμβάνεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ