Ζεστή σαλάτα με κάστανο και προσούτο

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Η ιδανική συντροφιά για τα κρύα βράδια του χειμώνα!

Συστατικά

  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γρ. βρασμένα κάστανα καθαρισμένα και κομμένα
  • 1 μικρό radiccio ψιλοκομμένο
  • 1 καλό ματσάκι ρόκα
  • 8 φέτες προσούτο
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο στο τηγάνι.
  • Παράλληλα, ξύνεις το λεμόνι μέχρι να δημιουργηθεί το ξύσμα.
  • Προσθέτεις το ξύσμα λεμονιού στο ζεστό λάδι μέχρι να αρχίζουν να “τσιτσιρίζουν” ελαφρά, περίπου 10 λεπτά.
  • Προσθέτεις τα κάστανα και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 2-3 ακόμη λεπτά.
  • Μοιράζεις το καλά πλυμένο radiccio και τη ρόκα σε 4 πιάτα και προσθέτεις στο καθένα το ζεστό κάστανο και μερικές από τις λωρίδες λεμονιού.
  • Σοτάρεις ελαφρά το προσούτο στο τηγάνι και το προσθέτεις στη σαλάτα
  • Ραντίζεις με ελαιόλαδο και απολαμβάνεις.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164