Δώσε μου μερικά λεπτά από τον χρόνο σου για να σου εξηγήσω γι’αυτή την Αχ-και-να-χαμε-ένα-cupcake-τώρα-να-λυθούν-όλα-μας-τα-προβλήματα πόζα. Για αρχή:
1. Μακάρι να λύνονταν όλα μας τα προβλήματα με ένα cupcake!
2. Διανύω εκείνη την φάση που θέλω να σκέφτομαι… γλυκά (διπλής 😉
3. Η πόζα και το τεράστιο cupcake πάνω από το κεφάλι μου (και που είναι όσο και το κεφάλι μου) εξυπηρετεί μια ολοκαίνουρια τεχνική μακιγιάζ. Ψέματα: μια παλιά τεχνική μακιγιάζ, όπως ισχυρίζονται οι make up artists, με την οποία να που ΤΩΡΑ γίνεται χαμός στα social media.
Η τεχνική λέγεται baking (ή/και cooking ή/και caking για μένα και για σένα που θα την δοκιμάσεις και θα καταλάβεις παρακάτω γιατί)…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Baking στο μακιγιάζ: στους πόσους βαθμούς, για πόση ώρα και άλλες ιστορίες!
Το Baking είναι μια τεχνική σύμφωνα με την οποία αφού ολοκληρώσεις το μακιγιάζ σου απλώνεις μια γενναιόδωρη ποσότητα πούδρας σε μορφή σκόνης (αυτή η compact που στην πλειοψηφία έχουμε όλες στο νεσεσέρ μας δεν κάνει) και την απλώνεις στο πρόσωπό σου. Συγκεκριμένα, έχεις τρεις επιλογές: 1. να την απλώσεις μόνο τοπικά κάτω από τα μάτια και πάνω από το σημείο που βάζεις το concealer, 2. να την απλώσεις ψηλά στα ζυγωματικά, στο μέτωπο, την κορυφή της μύτης και το πηγούνι (εν ολίγοις, στα σημεία εκείνα που είναι πιο λιπαρά) και 3. να την απλώσεις σε οοοοολοοοο το πρόσωπο.
Δεδομένου ότι θα δοκίμαζα αυτή την τεχνική για να σου γράψω το review, είπα να κινηθώ στην τρίτη full extra option. Και το έκανα. Τα βήματα, λοιπόν, για την τεχνική baking είναι τα εξής:
1 και 2. Έχεις ένα φαρδύ πινέλο πούδρας και μια πούδρα σε μορφή σκόνης. Ρίχνεις μια γενναιόδωρη ποσότητα πούδρας πάνω στο πινέλο. Φροντίζεις να μην το κάνεις κοντά στο boudoir σου γιατί θα ξεσκονίζεις δέκα μέρες. Στο μπάνιο σου, αν υπάρχει καλός φωτισμός, πάνω από τον νιπτήρα είναι μια πολύ καλή option.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
3. Βάζεις πούδρα αρκετή μέχρι το πρόσωπό σου να γίνει κάτασπρο!
4. Περιμένεις από 10 μέχρι 30 λεπτά περίπου έτσι (είναι το σημείο που κάνεις κάποια τηλεφωνήματα, λες ένα χρόνια πολλά, βγάζεις μερικές υποχρεώσεις ή απλώς παίρνεις την κολλητή σου και λέτε για δέκατη φορά η μια στην άλλη τι άλλα νέα. Λες και δεν μιλήσατε πριν δύο ώρες πάλι).
5. Αφού περάσει η ώρα αφαιρείς με το ίδιο φαρδύ πινέλο που έχεις καθαρίσει πολύ καλά ή με ένα άλλο ΚΑΘΑΡΟ ΠΙΝΕΛΟ. Ειδεμή δημιουργείται ένας χωρίς νόημα φαύλος κύκλος!
BAKING: HOT OR NOT?
Γιατί και πότε να κάνεις Baking!
Τα περισσότερα πράγματα σε αυτή την ζωή είναι θέμα timing. Στο μακιγιάζ η τεχνική baking είναι θέμα timing περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Τι εννοώ; Ότι ενδείκνυται για πολύ συγκεκριμένα events- καταστάσεις κουλουπού. Η τέλεια περίπτωση για να κάνεις baking είναι αν πρόκειται να ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας. Το μακιγιάζ σου θα κρατήσει όλο το βράδυ σαν να μην χόρεψες ποτέ 20 τραγούδια των 80’s στην σειρά και στις φωτογραφίες θα φαίνεται τέλειο. Με δυο λόγια: αυτό που εξυπηρετεί το baking ως τεχνική είναι η μεγάλη σταθερότητα και διάρκεια στο make up που θα κάνεις. Αλήθεια σου λέω, για οοοοολοοοο το υπόλοιπο βράδυ που βγήκα δεν κουνήθηκε τίποτα από τη θέση του!
Γιατί και πότε να ΜΗΝ κάνεις Baking!
Το να βάζεις στην επιδερμίδα σου τόσο μεγάλη ποσότητα πούδρας, ακόμη κι αν την αφαιρέσεις μετά, δεν σημαίνει ότι δεν θα φράξουν οι πόροι. Άρα αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα θα επιβαρύνεις την κατάσταση με τόσο πολύ προϊόν. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: αν έχεις ξηρή επιδερμίδα θα νιώσεις να σε τραβάει αρκετά (σκέψου ότι έχω λιπαρή επιδερμίδα και είχα αυτή την αίσθηση του τραβήγματος!).
Ακόμη, η διαδικασία του να βάζεις τόσο μεγάλη ποσότητα από ένα προϊόν σε μορφή σκόνης πάνω σου δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστη. Θέλω να πω πως ξαφνικά δημιουργείται όλο αυτό το σύννεφο που μπαίνει στα ρουθούνια σου, κάθεται στα μαλλιά σου και η χαρούμενη πόζα που βλέπεις παραπάνω (βλ. βήμα 3 ήταν για τις ανάγκες του shooting! Έχω περίπου 15-20 φωτογραφίες στο αρχείο μου που είμαι με κατεβασμένα μούτρα!).
Επίσης, το Baking είναι απαγορευτικό για πρώτα ραντεβού ή για ραντεβού που ξέρεις πως θα σε φέρουν… this close με τον άλλο! Από κοντά το αποτέλεσμα φαίνεται κάμποσο έντονο και σκληρό. Σκέψου πως ο Mario Dedivanovic που χρησιμοποιεί αυτή την τεχνική στην Kim Kardashian χρόνια τώρα έχει πει ότι την εφαρμόζει αυστηρά σε συγκεκριμένες της τηλεοπτικές εμφανίσεις και σε φωτογραφίσεις. Ποτέ άλλοτε.
Baking: από πού πήρε το όνομά του και γιατί θα μπορούσε να λεγόταν και… Caking!
Το Baking πήρε το όνομά του από το γεγονός ότι όπως ακριβώς περιμένεις κάμποσο για να μαγειρευτεί το φαγητό σου, με την ίδια λογική περιμένεις μέχρι να ολοκληρωθεί το μακιγιάζ σου. Θα μπορούσε, όμως, άνετα να λέγεται και Caking γιατί έχει στην επιδερμίδα αυτό το effect cake που ενώ θεωρείται τόσο ξεπερασμένο τα τελευταία 4-5 χρόνια που έχουμε επιστρέψει πιο δυνατά στη φυσικότητα το ξαναβλέπουμε μπροστά μας ως μια ολοκαίνουρια τεχνική… σερβιρισμένη μάλιστα με ένα πολύ πιασάρικο όνομα που σε κάνει να θες να μάθεις τα πάντα γι’αυτήν. Και να την κάνεις κιόλας!
Και κάτι τελευταίο: αν την κάνεις (σου λέω ναι, έτσι για να σχηματίσεις τη δική σου γνώμη) απόφυγε να ρίξεις πούδρα στην περιοχή των ματιών και ειδικά των βλεφαρίδων σου. Εκτός αν θεωρείς τις βλεφαρίδες κάτι κακό που θες να εξαφανίσεις 😛
Περιμένω feedback μόλις τη δοκιμάσεις. Μέχρι τότε…
Be… youtiful!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ