Site icon TLIFE

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών OTE μας κρατά συνδεδεμένους μέσα από τις online εκπαιδευτικές του δράσεις!

Μπορεί να μη ξέρω με σιγουριά πόσες ημέρες έχεις μείνει στο σπίτι (αν και μπορώ να το υποπτευτώ), γνωρίζω, όμως, τι θα ήθελες να κάνεις τώρα που ο καιρός έχει “ανοίξει” και η μέρα μεγαλώσει: να ξυπνήσεις το παιδί σου, να φορέσετε τα “καλά” σας, να το πιάσεις από το χέρι του και να ξεχυθείτε για την καλύτερη βόλτα που είχατε ποτέ. Όμως, δε γίνεται. Pause! Μήπως, τελικά, μπορείς να το κάνεις και αυτό, χωρίς καν να βγεις από το σπίτι;

Τι θα έλεγες για μία διαδικτυακή “βόλτα” στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών OTE; Ναι, το αγαπημένο Μουσείο μικρών και μεγάλων ανέστειλε τις δραστηριότητες στο χώρο του, αλλά τις συνεχίζει αδιάκοπα μέσα από το… site του. Εξάλλου, ζούμε στην εποχή της digital επικοινωνίας και το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα! Όπως καταλαβαίνεις, όχι απλά παραμένει “ανοιχτό”, αλλά ανανεώνει τακτικά τις δράσεις του, προτείνοντας όλο και κάτι πιο καινοτόμο για όλη την οικογένεια. Έτσι, μας κρατά δημιουργικούς, συνδεδεμένους μαζί του, αλλά και γεμάτους με περιέργεια για ακόμα πιο σύγχρονες μορφές επικοινωνίας.

Τι, μπορούν, λοιπόν, να κάνουν οι μικροί μας φίλοι, όσο είναι στο σπίτι;

Αν το παιδί σου είναι από 4 έως 12 ετών, τότε μπορείτε να μπείτε μαζί στο www.otegroupmuseum.gr, και να τυπώσετε ή να ζωγραφίσετε εκθέματα του Μουσείου, μαθαίνοντας παράλληλα την ιστορία τους, να δημιουργήσετε το δικό σας προσωπικό 3D τηλέφωνο από ανακυκλώσιμα υλικά και να παίξετε με αυτό, να γνωρίσετε το διάσημο έργο του Λεονάρντο ντα Βιντσι,  Mona Liza που «επισκέπτεται» το Μουσείο και  να δημιουργήσετε το δικό σας έργο κολάζ με τα εκθέματα του Μουσείου. Το καλύτερο, όμως, δεν σου το έχω πει ακόμη: αν όλες αυτές τις ημέρες έχετε εξαντλήσει τα επιτραπέζια στο σπίτι, τώρα μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας. Ναι, καλά διάβασες! Χειροποίητα επιτραπέζια, κόμικς, αλλά και ένα δυνατό “memory game” με κάρτες σας περιμένουν να τα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα ακολουθώντας τις οδηγίες βήμα-βήμα αλλά και μικρά videos που θα βρείτε στην ιστοσελίδα.

Και οι δράσεις μόλις ξεκίνησαν!

Μέσα από τις εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας (ΑR) και Virtual Reality της έκθεσης του Μουσείου γνωρίστε με ένα απλό κλίκ το καλωδιακό πλοίο «Θαλής, ο Μιλήσιος», τον Μορς και την εφεύρεσή του, τα αναλογικά τηλεφωνικά κέντρα και τον πρώτο τηλεφωνικό θάλαμο της δεκαετίας του ’30 (WOW!)

Τι θα έλεγες να φτιάξετε το δικό σας τετράδιο;

Είμαι σίγουρος ότι τις ημέρες αυτές, μία από τις πιο δημοφιλείς ασχολίες οικογενειακώς είναι να διαβάζετε ο καθένας τα αγαπημένα του βιβλία. Γνωρίζεις, όμως, πώς “δένεται” ένα βιβλίο; Τώρα, μπορείς να το μάθεις! Κάνε κλικ στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών, παρακολούθησε προσεκτικά το βίντεο με τα 6 απλά βήματα και μαζί με το παιδί σου δημιουργείστε τα δικά σας τετράδια με βάση το προσωπικό σας στυλ. Και επειδή σε κανέναν δεν αρέσουν τα άδεια τετράδια, άρχισε να καταγράφεις πώς “περνάς” την ημέρα σου, τι σου λείπει τώρα που είσαι στο σπίτι και τι θα ήθελες να κάνεις, μόλις επιστρέψεις στην καθημερινότητα σου. Το προσωπικό σου ημερολόγιο στο δικό σου τετράδιο. Τέλειο; Υ.Γ. Πριν πατήσεις Play, βεβαιώσου ότι έχεις προμηθευτεί τα εξής: χαρτόνι, φύλλα, βελόνα και κλωστή. 

Ώρα για “μάθημα” ιστορίας! 

Όχι, όμως, της κλασσική ιστορίας που τα παιδιά μαθαίνουν στο σχολείο, αλλά της ιστορίας Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας. Άγνωστες πτυχές της και ιστορίες από τις πλούσιες συλλογές του Μουσείου έρχονται στο σπίτι μέσα από την οθόνη του υπολογιστή, του tablet ή του κινητού. Αλήθεια, τι έχει να μας διδάξει ο Κόμης Μοντεκρίστο για τις τηλεπικοινωνίες; Πώς η τηλεγραφία τον βοήθησε να “πάρει” το αίμα του πίσω από εκείνους που τον φυλάκισαν; Και, επειδή είναι σημαντικό να ακονίζουμε τη σκέψη μας, κράτα στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι το κλασσικό (πλέον) βιβλίο του Αλέξανδρου Δουμά, αναφέρεται δημιουργικά στον στον οπτικό τηλέγραφο του Chappe και όχι στον ηλεκτρονικό του Μορς! Μμμμ….

Μένουμε σπίτι, κάνουμε το Follow μας στο Instagram Αccount (@otegroupmuseum) – για να ενημερωνόμαστε πρώτοι για τις νέες δράσεις και άγνωστες ιστορίες του Μουσείου – και περνάμε ποιοτικά το χρόνο μας!

 #StayConnected, #StayCuriοus με ένα μόνο κλικ!

© 2024 tlife.gr