Site icon TLIFE

7 καθρέφτες που θα αλλάξουν εντελώς τα δωμάτια του σπιτιού σου

Ένας καθρέφτης πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από μια επιφάνεια στην οποία κοιτάζεσαι φευγαλέα πριν βγεις από τη πόρτα του σπιτιού σου.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για το μεγαλύτερο hack ενός έμπειρου διακοσμητή, μετατρέποντας μικρούς χώρους σε φαινομενικά φωτεινά και ευρύχωρα δωμάτια.

Λένε πως ότι λάμπει δεν είναι χρυσός, και σε αυτήν την περίπτωση η αυταπάτη είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Για παράδειγμα, το να
τοποθετήσεις έναν καθρέφτη απέναντι από το παράθυρο σου για να αποκτήσεις περισσότερο φως, είναι το πιο παλιό και δοκιμασμένο κόλπο.

Ας ξεκινήσουμε από το υπνοδωμάτιο, όπου μπορείς να αφήσεις τη φαντασία σου στη κυριολεξία ελεύθερη. Μια εκδοχή που έχουμε δει αρκετές φορές είναι ένας συνδυασμός από πολλούς μικρούς καθρέφτες, όμως μη ξεχνάς έναν χρυσό κανόνα. Θα πρέπει όλοι οι καθρέφτες να έχουν για παράδειγμα είτε παρόμοιο σχήμα, ή ίδια κορνίζα, κλπ. Σε διαφορετική περίπτωση διατρέχεις τον κίνδυνο να κάνεις το χώρο σου να μοιάζει με έκθεση επίπλων!

Έχε πάντα στο μυαλό σου τις αντανακλάσεις: κρέμασε τον καθρέφτη σου απέναντι από έναν αγαπημένο σου πίνακα ή ακόμα απέναντι από έναν άλλο καθρέφτη για να δημιουργήσεις ένα φανταστικό trompe-l’œil effect.

Το καθιστικό είναι μια πιο περίπλοκη και δημόσια υπόθεση και έτσι απαιτεί μια ελαφρώς πιο εκλεπτυσμένη προσέγγιση. Ωστόσο ένα extravagant πλαίσιο ίσως είναι το στοιχείο που θα κάνει τη διαφορά: σκέψου το ως ένα έργο τέχνης που μπορεί να γίνει από μόνο του statement piece.

Καθρέφτες σε διαφορετικά μεγέθη, Zara Home

 

Καθρέφτης, La Redoute

Ορθογώνιος καθρέφτης, Zara Home

Καθρέφτης, Fleur x Riley Sheehey

Καθρέφτης, Fleur

Καθρέφτης, Reflections Copenhagen

Καθρέφτης, Giovanni Botticelli

Κεντρική φωτογραφία: iStock

 

© 2024 tlife.gr