8 hot επιλογές για να πετύχεις το απόλυτο summer makeover του σπιτιού σου

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, το καλοκαίρι μας περιμένει στην επόμενη γωνία. Οι ημέρες μεγαλώνουν, ο υδράργυρος αρχίζει την ανοδική του πορεία, τα φιλιά του ήλιου γίνονται πιο καυτά και –μετά την αναδιαμόρφωση της γκαρνταρόμπας μας– η εποχή επιβάλλει την καλοκαιρινή ανανέωση του σπιτιού. Ένα ολικό summer makeover είναι αναγκαίο άμεσα, όσον αφορά τόσο τη διακόσμηση όσο και την προσωπική μου συλλογή με gadgets. Πού θα τα βρω όλα αυτά; Όπως πάντα, ο προορισμός είναι ένας: The Mall Athens. Αυτή τη φορά, επισκέφτηκα 8 καταστήματα, στα οποία βρήκα τα items εκείνα που θα μεταμορφώσουν το σπίτι μου, αλλά και τα smart gadgets που θα με κάνουν την καλύτερη παρέα από τώρα και μέχρι να έρθει πάλι το φθινόπωρο. Αν θέλεις να μάθεις τι επέλεξα, συνέχισε την ανάγνωση. 

Πώς θα κάνω το μπαλκόνι μου να μοιάζει με όαση;

Καναπές και τραπέζι εξωτερικού χώρου, Διάφανο.

Με μια επίσκεψη στο Διάφανο βρήκα υπέροχα έπιπλα εξωτερικού κήπου, σε μαγικές neutral αποχρώσεις, που θα με βοηθήσουν να δημιουργήσω το ιδανικό σκηνικό στη βεράντα μου και να τη μετατρέψω στο place to be του φετινού καλοκαιριού. Πέρα από άνετες πολυθρόνες και καναπέδες που θυμίζουν αγκαλιά, πέρα από ξύλινα καλοφτιαγμένα τραπέζια, στο Διάφανο θα βρεις και όλα εκείνα τα διακοσμητικά που θα απογειώσουν το μπαλκόνι ή τον κήπο σου. Όπως; Boho μαξιλάρια, πολύχρωμα βάζα, αρωματικά κεριά, διακοσμητικά κοχύλια κ.α. 

Ένα σερβίτσιο που κλείνει μέσα του όλο το καλοκαίρι!

Floral σερβίτσιο, Cook-Shop.

Κι αφού εξασφαλίσουμε πως το μπαλκόνι μας (ή η αυλή μας) έχει μετατραπεί σε hotspot του καλοκαιριού, με την παρέα ή την οικογένειά σου να θέλει να επιστρέφει εκεί ξανά και ξανά, είναι η σωστή στιγμή να επενδύσουμε σε ένα νέο σερβίτσιο. Κάποιο που θα έχει διακοσμηθεί με περισσότερο χρώμα, με ολάνθιστα μπουκέτα, με prints που φέρνουν στο μυαλό τον ανέμελο Αύγουστο. Εγώ, πάντως, βρήκα τα πιο ονειρεμένα σχέδια στο Cook-Shop.

Ο σύμμαχός μου τις πιο ζεστές ημέρες του χρόνου!

Blender Bosch, Κωτσόβολος.

Η θερμοκρασία όλο και ανεβαίνει. Η ατμόσφαιρα αρχίζει και γίνεται λίγο πιο πνιγερή. Όπως πάντα αυτή την εποχή, ξεγελάμε τον εαυτό μας με τα πιο δροσιστικά smoothies, τα οποία φτιάχνω στο νέο blender της Bosch, που προμηθεύτηκα από τον Κωτσόβολο. Τοποθετώ τα φρούτα της επιλογής μου, λαχταριστό γάλα και παγάκια και φτιάχνω σε δευτερόλεπτα τα πιο νόστιμα αλλά και τα πιο θρεπτικά ροφήματα, αυτά που θα μου κρατούν την καλύτερη συντροφιά τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού.

Η on budget επιλογή που θα κάνει το σπίτι να μυρίσει… καλοκαίρι!

Μαξιλάρια, μαξιλαροθήκες, σεντόνια, ριχτάρια, όλα ΙΚΕΑ.

Αν θέλεις να κάνεις μια budget-friendly ανανέωση στη διακόσμηση του σπιτιού σου, τότε πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε μια επίσκεψη στο ΙΚΕΑ. Με 2-3 πολύ οικονομικές αγορές, μπορείς να μεταμορφώσεις εντελώς τον προσωπικό σου χώρο και να κλείσεις ολόκληρο το καλοκαίρι μέσα σε αυτό. Μια καλή ιδέα είναι να ποντάρεις σε παιχνιδιάρικες μαξιλαροθήκες, ριχτάρια στα πιο ζωηρά χρώματα της παλέτας και σεντόνια με πιο καλοκαιρινά μοτίβα.

 

Ένα στοίχημα με τον εαυτό μου, που πρέπει να τηρήσω…

Βιβλία, Public.

Πάντα ήθελα να διαβάζω περισσότερο. Μα τις καθημερινές, δεν υπάρχει ο χρόνος… Έτσι, έβαλα ένα στοίχημα με τον εαυτό μου για αυτό το καλοκαίρι. Και επειδή έχω πεισμώσει, ξέρω πως θα τα καταφέρω. Έχω βάλει στόχο να διαβάζω 2 βιβλία τον μήνα. Τώρα, το πρόβλημα είναι ένα: δεν έχω ιδέα τι να πρωτοδιαλέξω από τις αμέτρητες επιλογές σε βιβλία που προσφέρει το Public. Το σίγουρο είναι πως εδώ θα βρεις αυτό που ψάχνεις.

Το φωτογραφικό άλμπουμ των διακοπών μας θα είναι μοναδικό!

Αδιάβροχη κάμερα, Πλαίσιο.

Οι αποδράσεις εκτός πόλης όλο και πληθαίνουν, όσο οδεύουμε προς το καλοκαίρι. Είτε στο βουνό είτε στη θάλασσα, όλο και κάποιο weekend από τα επόμενα θα θελήσεις να αποχωριστείς για λίγο την Αθήνα. Και έπειτα έχουμε και τις επίσημες διακοπές του Αυγούστου, εκείνες που όλοι γύρω μου έχουν κανονίσει και εγώ ακόμα τίποτα. Για να κρατήσω όλες αυτές τις εμπειρίες ζωντανές, θα έχω πάντα μαζί μου την Insta360 Ace Pro, το νέο μου απόκτημα από το Πλαίσιο.

Η μουσική είναι η απάντηση στα πάντα!

Αδιάβροχο, φορητό ηχείο JBL, The Fixers.

Δεν μπορώ να φανταστώ την καθημερινότητα, τη ζωή γενικά δηλαδή, χωρίς μουσική. Η ημέρα μου ξεκινάει και τελειώνει με μουσική. Είναι το πρώτο πράγμα που κάνω με το που ανοίξω τα μάτια μου. Βάζω το Spotify να παίζει. Έπειτα, το ραδιόφωνο μου κρατάει την καλύτερη συντροφιά όσο είμαι μέσα στο αυτοκίνητό μου –και είναι πολλές αυτές οι ώρες. Στο γραφείο θα με βρεις διαρκώς με ακουστικά στα αυτιά μου, ενώ όταν επιστρέψω σπίτι το βράδυ, θα βάλω μια χαλαρωτική μελωδία να με συνεπαίρνει καθώς συμμαζεύω ή χαλαρώνω στον καναπέ. Για τις αποδράσεις του καλοκαιριού, ένα μικρό, JBL, αδιάβροχο ηχείο το έχω πάντα στην τσάντα μου. Πού το βρήκα; Στο The Fixers φυσικά.

Ένα δώρο από εμένα για εμένα!

Laptop, Dell Exclusive Store.

Είμαι από τις τυχερές, που η δουλειά μου μου επιτρέπει να δουλέψω εξ αποστάσεως. Αυτό έχει τα καλά του έχει και τα δύσκολά του. Το βασικό είναι να έχω ένα καλό laptop, εξαιρετικά γρήγορο, που να ανταποκρίνεται ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες: δηλαδή να μπορώ να δουλέψω ακόμα και από το beach bar, αν χρειαστεί. Επικαιρότητα είναι αυτή, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Μετά από πολλή έρευνα, αυτό το laptop που έψαχνα, το βρήκα. Στην Dell Exclusive Store.

Μάθε ακόμα περισσότερα για την επίσκεψή μου στο The Mall Athens στο παρακάτω βίντεο:

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος
Βίντεο: Ραφαήλ Μποφίλιος

 

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164