Αυτές τις 3 διακοσμητικές τάσεις θα τις εγκρίνουν πάντα οι deco experts

Οι τάσεις στη διακόσμηση διαφέρουν πολύ από εκείνες της μόδας, καθώς είναι πρακτικά αδύνατο να αλλάζεις το ύφος και τη διακόσμηση του σπιτιού σου κάθε φορά που βγαίνει ένα νέο trend. Γι’ αυτό, πριν κάνεις οποιαδήποτε αλλαγή κάνε μια καλή έρευνα και κυρίως συμβουλέψου τους ειδικούς. Είναι πολύ διαφορετικό να μετανιώσεις για ένα ζευγάρι παπούτσια που αγόρασες και το να αλλάξεις γνώμη για το χρώμα των τοίχων που μόλις έβαψες!

Ωστόσο, τα μικροαντικείμενα, όπως βάζα και κεραμικά ή το φωτιστικό που θα βάλεις στο σαλόνι σου είναι, ακόμα και αν είναι τάσεις, έχεις την ευκολία να τα αλλάξεις και να τα ανανεώσεις ανά πάσα στιγμή. Ταυτόχρονα, με μια τόσο μικρή αλλαγή όπως το να μεταφέρεις ένα βάζο και να το γεμίσεις με μια όμορφη σύνθεση από λουλούδια, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Παρόλο που συμφωνούμε πως το στιλ του σπιτιού σου αντικατοπτρίζει την προσωπική σου αισθητική, κάποια trends αξίζουν μια δεύτερη ανάγνωση, καθώς είναι διαχρονικά και εύκολα. Και εδώ αξίζει η συμβουλή ενός interior designer ο οποίος μπορεί να ξεχωρίσει μια τάση- πυροτέχνημα από ένα μια σωστή αισθητική- ή και λειτουργική- παρέμβαση.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Róisín Lafferty (@roisinlaffertyofficial)

Μικρά διακοσμητικά αντικείμενα με διπλή χρήση.

Τα περίτεχνα αντικείμενα μπορούν να παίξουν το ρόλο ενός γλυπτού ή έργου τέχνης αλλά είναι εξίσου πρακτικά στη χρήση. Ένα εντυπωσιακό βάζο, ένα μπολ ή μια συλλογή από φλιτζάνια καφέ μπορεί να δημιουργήσει μια ενδιαφέρουσα εμφάνιση και επίσης να ενισχύσει να κάνει και πιο απολαυστική τη χρήση του στη καθημερινότητα.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ayromloo Design (@ayromloo.design)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Interior Design (@interiordesignmag)

Το γυαλί και κρύσταλλο δεν χάνουν ποτέ την αίγλη τους

Τα vintage κομμάτια έχουν μια διαχρονική αξία. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το γυαλί και το κρύσταλλο, όπως κομμάτια από τη δεκαετία του 1930 αλλά και πιο μοντέρνα, γεωμετρικά σχέδια της δεκαετίας του 1970 και του 1980. Από έναν μεγαλοπρεπή πολυέλαιο σε μια ιδιαίτερη απλίκα μέχρι βάζα, κορνίζες και δίσκους.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ayromloo Design (@ayromloo.design)

Φωτιστικά που μοιάζουν με σύγχρονα έργα τέχνης

Άλλη μια δημιουργική ιδέα είναι τα φωτιστικά, ιδιαίτερα εκείνα που στέκονται στον χώρο και χωρίς τη γνωστή χρήση του. Ένα φωτιστικό οροφής που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί ένα έργο τέχνης είναι ιδανικό για να δώσει μια τη πινελιά που θέλεις. Μπορεί να είναι μέρος ενός συνόλου ή ένα κεντρικό κομμάτι που ξεχωρίζει με το σχεδιασμό του.

Κεντρική φωτογραφία: @ayromloo.design

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164