Γερμανική πατατοσαλάτα

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστή σαλάτα με βραστές πατάτες και μπέικον

Συστατικά

  • 1 1/4 kg baby πατάτες
  • 170 gr μπέικον
  • 3 κ. σούπας μηλόξυδο
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1/3 φλ. φρέσκο κρεμμυδάκι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/4 φλ. μαϊντανός

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε τις πατάτες στα τέσσερα και τοποθέτησέ τες μαζί με τη φλούδα σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει.
  • Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και βράσε για περίπου πέντε λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Κόψε το μπέικον σε κυβάκια και βαλ’ το να ψηθεί σε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνει τραγανό, για περίπου 15 με 20 λεπτά.
  • Βάλε το μπέικον σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει και γέμισε το 1/4 ενός φλιτζανιού με το λίπος που έχει αφήσει το αλλαντικό στο τηγάνι.
  • Ανακάτεψε το λάδι από το μπέικον με το μηλόξυδο, τη μουστάρδα, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και αλατοπίπερο σε ένα μπολ.
  • Σούρωσε καλά τις πατάτες και ρίξε αμέσως από πάνω τους το dressing, ανακατεύοντας καλά.
  • Πρόσθεσε αλατοπίπερο αν χρειαστεί και άφησε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για πε΄ριπου 15 λεπτά.
  • Τέλος, πρόσθεσε το μπέικον και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακάτεψε καλά και σέρβιρε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164