Cinquecento: Αυτή η stylish συλλογή χαλιών είναι εμπνευσμένη από την Ιταλική Αναγέννηση

Λένε πως μια κατοικία γίνεται σπίτι με δύο στοιχεία: τις κουρτίνες και τα χαλιά. Γι’ αυτό και συνήθως (στους περισσότερους από εμάς) η επιλογή και αγορά αυτών των δύο αντικειμένων παίρνει διπλάσιο χρόνο από οτιδήποτε άλλο μέσα στον προσωπικό χώρο μας. Άσε, που την ίδια στιγμή, οι designers βάζουν τα “δυνατά” τους για να μας… δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο στην τελική επιλογή μας, με τα ευφάνταστα σχέδιά τους! Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και η νέα συλλογή χαλιών από την εταιρία Cc-Tapis, που φιλοτεχνήθηκε από τους industrial designers Marco Maturo και Alessio Roscini του Studio Klass! Βλέπεις, καθένα από τα τέσσερα χαλιά της συλλογής Cinquecento, που στα ιταλικά σημαίνει τον αριθμό 500, είναι σχεδιασμένο με βάση πίνακες της Ιταλικής Αναγέννησης.

Τα χαλιά Cinquecento είναι χειροποίητα από μαλλί και μετάξι των Ιμαλαΐων και ο λόγος που επιλέχθηκε ως πηγή έμπνευσης η Ιταλική Αναγέννηση είναι διότι αυτή η περίοδος σηματοδοτεί την εισαγωγή της έννοιας της προοπτικής στην τέχνη. Κάπως έτσι και τα χαλιά της νέας συλλογής φέρουν μια σειρά από γεωμετρικά patterns σε έντονες αποχρώσεις πολύτιμων λίθων.

Κάθε χαλί αναφέρεται σε έναν συγκεκριμένο αναγεννησιακό πίνακα, από τον οποίο έχουν αφαιρεθεί κατά κάποιο τρόπο τα διακοσμητικά στοιχεία, αφήνοντας πίσω τις βασικές φόρμες και τα χρώματα, σαν ένα περιγραμματικό σκίτσο. Μάλιστα, για την δημιουργία αυτών των γραμμικών σχεδίων, χρησιμοποιήθηκαν αρχές των μαθηματικών και της γεωμετρίας, ώστε να αποτυπωθεί ρεαλιστικά το βάθος και η προοπτική στα χαλιά.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164