5 deco ιδέες για να ποντάρεις στα έντονα χρώματα και να «βάψεις» το σπίτι σου με αισιοδοξία

Μπορεί ο φετινός Ιούνιος να μην θυμίζει σε τίποτα ελληνικό καλοκαίρι, να φέρνει πιο πολύ στο μυαλό Λονδρέζικο φθινόπωρο, παρόλα αυτά η πιο φωτεινή και ζεστή εποχή του χρόνου είναι και επίσημα εδώ. Και ας μην μας επιτρέπουν οι διαδοχικές μπόρες και οι ξαφνικές συννεφιές να το συνειδητοποιήσουμε. Σας διαβεβαιώ εγώ, είναι εδώ! Δύο πράγματα κάνω πάντα με το που μπει ο Ιούνιος. Έτσι για να νιώσω “καλοκαίρι”.

Photo Credit: @dabito

Το πρώτο είναι να κατεβάσω τα καλοκαιρινά από το πατάρι. Βαρετό. Το δεύτερο όμως κάθε άλλο παρά βαρετό το λες. Και αυτό είναι να ανανεώσω τη διακόσμηση του σπιτιού μου, με στόχο να ταιριάζει περισσότερο στην εκάστοτε εποχή. Αν και λάτρης των neutrals, του γκρι, του λευκού και του μαύρου, τους καλοκαιρινούς μήνες του χρόνου έχω ξαφνικά μια ακατάσχετη επιθυμία να προσθέσω στη διακόσμηση του σπιτιού μου μερικές από τις πιο έντονες αποχρώσεις της παλέτας. Νιώθω πως χαρίζουν μια άλλη ενέργεια στο σπίτι μου. Με κάνουν να χαμογελάω πιο συχνά, μου φτιάχνουν απευθείας τη διάθεση ακόμα και τις πιο δύσκολες ημέρες της εβδομάδας. Δοκιμασμένο αυτό!

Photo Credit: @dominomag

Δύσκολο task ωστόσο να προσθέσεις το κίτρινο, το electric blue, το ροζ στο σπίτι σου, όταν είσαι μινιμαλίστρια στην ψυχή. Ή όταν δεν είσαι fan των μεγάλων αλλαγών. Ή όταν λατρεύεις τις αφαιρετικές γωνίες και τα πιο ήσυχα deco details. Τουλάχιστον αυτό πίστευα στην αρχή. Τελικά είναι πιο εύκολο από όσο νόμιζα. Για αυτό συγκέντρωσα παρακάτω 6 υπέροχες ιδέες που θα σου χαρίσουν όλο το inspo που χρειάζεσαι για να εντάξεις στην διακόσμηση του σπιτιού σου bold τόνους, χωρίς να “ξεφύγεις” με υπερβολές.

Ξεκίνα με μια ανανέωση στα κάδρα σου
Αν θέλεις να κάνεις baby steps προς τα έντονα χρώματα, το πιο απλό που μπορείς να κάνεις είναι να επενδύσεις σε μερικά πιο statement κάδρα. Φυσικά δεν εννοώ black & white δημιουργίες. Πειραματίσου με πιο πολύχρωμα σχέδια και φτιάξε μια σύνθεση στον τοίχο με αυτά, η οποία θα μαγνητίζει απευθείας το βλέμμα.

Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά
Από το total γκρι είναι δύσκολο να περάσουμε μέσα σε μια νύχτα στο total ροζ. Και δεν θέλουμε κιόλας, αν με ρωτάς. Αυτό που χρειάζεσαι είναι να σπάσεις την μονοτονία με την τεχνική του pop of color. Και αυτό μπορείς να το κάνεις, προσθέτοντας στο σαλόνι ή το υπνοδωμάτιό σου, bold διακοσμητικά σε έντονο κίτρινο. Ή πορτοκαλί. Ή πράσινο. Στο χρώμα τέλος πάντων που αγαπάς περισσότερο εσύ.

Κάν’ το με επιτυχία, ποντάροντας σε πολύχρωμα μαξιλάρια για τον καναπέ. Ένα ιδιαίτερο φωτιστικό με χρώμα. Μια κουβέρτα στρωμένη στο κάτω μέρος του κρεβατιού σου.

Photo Credit: @westelm

Έναν τοίχο την φορά…
Γιατί να είναι όλοι οι τοίχοι του σπιτιού σου λευκοί, όταν ένας μπορεί να είναι κίτρινος; Σε αυτήν την περίπτωση βέβαια πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική. Δεν θέλεις έναν υπερβολικό χώρο που θα σε ταράζει αντί να σε ηρεμεί.

Εγώ δίνω το πράσινο φως στο να βάψεις σε έντονο χρώμα έναν τοίχο του σαλονιού ή του υπνοδωματίου, ή ακόμα και της κουζίνας, αλλά τα υπόλοιπα τριγύρω πρέπει να είναι ήσυχα προκειμένου να διατηρήσεις μια ισορροπία.

Ένα (έπιπλο) και καλό!

Στην ίδια φιλοσοφία με την παραπάνω συμβουλή, μπορείς να αφήσεις ήσυχους τους τοίχους του σπιτιού σου, και να επιλέξεις έναν καναπέ σε έντονο χρώμα. Ή μια πολυθρόνα. Αυτό θα είναι το hero item στο décor του σπιτιού σου.

Photo Credit: @myinteriordetails

Photo Credit: @apartmenttherapy

Κεφάλαιο: Ταπετσαρία!
Αν τώρα είσαι λίγο πιο τολμηρή, μπορείς να επενδύσεις και σε μια ταπετσαρία που να συνδυάζει έντονα χρώματα και μοτίβα. Τι λες για κάτι floral;

Ό,τι κι αν επιλέξεις να κάνεις τελικά, να βάψεις τοίχους, να ποντάρεις σε παιχνιδιάρικες, floral ταπετσαρίες, να καταφεύγουν σε μικρές, χρωματιστές πινελιές, όπως είναι ένας statement καναπές, μια πολυθρόνα ή μια σύνθεση από colorful κάδρα, να θυμάσαι πως ένα σπίτι με χρώμα, και δη ζωηρό, θα αλλάξει την καθημερινότητά σου και τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα.

Photo: iStock

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164