Site icon TLIFE

Modern Gothic: Τα dark items που χρειάζεσαι για να «αγκαλιάσεις» μια διακοσμητική τάση για λίγους και καλούς

Μπορεί ο ήλιος έξω να λάμπει και το Instagram feed μας ακόμα να «διακοπάρει», ωστόσο πολλοί από εμάς έχουμε επιστρέψει από τις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις, έχουμε μπει για τα καλά σε πρόγραμμα και θα θέλαμε να μπορούμε να πατήσουμε ένα μαγικό κουμπί και να μεταφερθούμε στην καρδιά του φθινοπώρου. Να έχει ψυχρούλα έξω – και μέσα. Να χρειάζεσαι σεντονάκι το βράδυ – και όχι το air condition στους 18. Να παίρνεις μαζί σου ένα πανωφόρι, έστω ριχτό στους ώμους. Να ρίχνει βροχή έξω και εσύ να την χαζεύεις από το παράθυρο του σαλονιού, πίνοντας έναν καυτό γαλλικό. 

Αγαπώ το φθινόπωρο και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Για αυτό, όσο aesthetic pleasant κι αν είναι στο μάτι η λευκή διακόσμηση με τις nude λεπτομέρειες, τα ψάθινα καλάθια και τα λινά υφάσματα, εγώ δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στην dark, moody αισθητική – η οποία btw είναι ultra trendy φέτος. Οι πιο σκούρες αποχρώσεις της παλέτας, όπως είναι το μαύρο, το σκούρο γκρι, το blue black εισβάλλουν στην διακόσμηση του σπιτιού μας και το μετατρέπουν σε ένα μοντέρνο, γοτθικό καταφύγιο, που θα μπορούσε να φιλοξενηθεί στις σελίδες των μεγαλύτερων deco περιοδικών του κόσμου.

Αυτή τη φορά, η τάση μας θέλει να επενδύουμε σε πιο γυαλιστερά αντικείμενα, σε dark τόνους φυσικά, τα οποία έχουν την ικανότητα να αντανακλούν το φως που μπαίνει από τα παράθυρα των δωματίων, χαρίζοντας ένα δραματικό vibe σε αυτά. Ρίξε μια ματιά στα goth items που έχω εγώ στην wishlist μου για το φετινό φθινόπωρο και τόλμησε να αγκαλιάσεις μια τάση που λίγοι θα προσέγγιζαν. 

6 αγορές για ένα modern goth σπίτι του… ονείρου!

Έπιπλο τηλεόρασης από ατσάλι, Kave Home.

Πολυθρόνα με δερμάτινο κάθισμα, Zara Home.

Μεταλλικό επιτραπέζιο φωτιστικό, Η&Μ Home.

Μαύρο, στρογγυλό τραπεζάκι σαλονιού από ασβεστόλιθο, Zara Home.

Ξύλινες καρέκλες, La Redoute.

Μπουφές με εφέ μαρμάρου, Jysk.

 

© 2024 tlife.gr