Mushroom Lamp: Κάνε χώρο στο κομοδίνο σου για αυτό το φωτιστικό και θα μας θυμηθείς

Είναι περίπου ένα εξάμηνο που ψάχνω ένα stylish, επιτραπέζιο φωτιστικό για τα κομοδίνα στο υπνοδωμάτιό μου. Θέλω κάτι μοντέρνο που την ίδια στιγμή να είναι και πρακτικό. Δεν πίστευα πως θα είναι τόσο δύσκολο, μα να τελικά που με έχει παιδέψει η όλη διαδικασία. Χαζεύοντας λοιπόν σε διάφορα Instagram accounts, αφιερωμένα στο interior design, με σκοπό να βρω την έμπνευση, εντόπισα μια micro τάση που ακούει στο όνομα, mushroom lamps.

Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για επιτραπέζια ή και επιδαπέδια φωτιστικά, των οποίων το σχήμα θυμίζει μανιτάρι. Μου έκλεισαν απευθείας το μάτι και έτσι αποφάσισα να κάνω μια μικρή αναζήτηση στα online shops αγαπημένων μου brands. Και τα βρήκα! Και μάλιστα σε πληθώρα και σε πολλές και διαφορετικές εκδοχές. Άλλα κατασκευασμένα από γυαλί, άλλα από μάρμαρο κι άλλα μεταλλικά. Άλλα βουτηγμένα σε πιο neutral αποχρώσεις όπως μαύρα, λευκά και γκρι και άλλα πιο ζωηρά, πιο pop, σε πορτοκαλί, πράσινους, ροζ τόνους. Εντόπισα ακόμα και χρυσά και ασημένια σχέδια. Για την ιστορία, η συγκεκριμένη τάση δεν γεννήθηκε τώρα. Ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των trends, που μεσουρανούσαν μια παλαιότερη δεκαετία, ύστερα για λίγο έσβησαν, και επανήλθαν ανανεωμένα.

Τα mushroom lamps πρωτοκυκλοφόρησαν στα ’50s. Τότε σχεδιάστηκε και το Snoopy από τον Μιλανέζο designer, Achille Castiglioni, ένα φωτιστικό σε αυτή τη λογική που έγινε αμέσως viral. Λίγο αργότερα, το 1970, λανσαρίστηκε το Atollo από τον Vico Magistretti, ίσως το πιο χαρακτηριστικό mushroom lamp. Επειδή ωστόσο τα συγκεκριμένα ξεφεύγουν πολύ από το budget μας, πάμε να δούμε παρακάτω, υπέροχα αντίστοιχα σχέδια που δεν θα μας κοστίσουν μια περιουσία.

Επιτραπέζιο φωτιστικό με γυάλινη λεπτομέρεια, ΙΚΕΑ.

Μεταλλικό, επιτραπέζιο φωτιστικό, H&M Home.

Επιτραπέζιο φωτιστικό από μάρμαρο, Kave Home.

Επιτραπέζιο φωτιστικό από μέταλλο, La Redoute.

Επιτραπέζιο φωτιστικό, Jysk.

Χάρτινο, επιτραπέζιο φωτιστικό, H&M Home.

Μεταλλικό, επιτραπέζιο φωτιστικό, Zara Home.

Επιτραπέζιο φωτιστικό, Kave Home.

Επιτραπέζιο φωτιστικό, Leroy Merlin.

Επιτραπέζιο φωτιστικό, H&M Home.

Επιτραπέζιο φωτιστικό, Zara Home.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164