Wyndham Grand Crete Mirabello Bay: Ο απόλυτος προορισμός για τις καλοκαιρινές σου διακοπές βρίσκεται στην Κρήτη

Αν είσαι από τους (λίγους πια) ανθρώπους που δεν έχεις κανονίσει ακόμα την παραμικρή εξόρμηση εκτός πόλης, παρόλο που βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου, μην σε αγχώνει τίποτα. Είμαστε μαζί σε αυτό. Έχοντας αλλάξει δουλειά στις αρχές του καλοκαιριού – aka είμαι η Ταϋγέτη ή αλλιώς η νέα Editor in Chief του Tlife – οι ημέρες αδείας μου είναι ελάχιστες, 2-3 στον αριθμό. Παρόλα αυτά κατάφερα μόλις χθες, με νύχια και με δόντια, να δημιουργήσω ένα τετραήμερο μέσα στον Αύγουστο, προκειμένου να ξεφύγω και εγώ έστω και λίγο από την αποπνικτική ατμόσφαιρα της Αθήνας. Ποιος θα είναι ο προορισμός; Η Κρήτη! Η επιλογή δεν με δυσκόλεψε καθόλου. Έγινε χωρίς δεύτερη σκέψη, αφού θέλω να βρεθώ ξανά στο (ανακαινισμένο πια) Wyndham Grand Crete Mirabello Bay και να απολαύσω στο έπακρο τις νέες πολυτελείς εγκαταστάσεις και τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες του.

Τοποθετημένο ανάμεσα στις καταπράσινες πλαγιές του Λασιθίου και το ευφορικό Κρητικό Πέλαγος, το Wyndham Grand Crete Mirabello Bay στον Άγιο Νικόλαο συνδυάζει την Κρητική παράδοση και κληρονομιά με το σύγχρονο design και κάπως έτσι μετατρέπεται σε προορισμό-μονόδρομο για όσους θέλουν να ανακαλύψουν την απαράμιλλη γοητεία και την αυθεντικότητα του νησιού.

Για την διαμονή σου, μπορείς να επιλέξεις ένα από τα 318 πολυτελή δωμάτια, ιδιωτικές βίλλες και μοναδικά μπανγκαλόου, σχεδιασμένα για οικογένειες αλλά και ζευγάρια, και να χαρείς τις αμέτρητες ανέσεις που αυτά προσφέρουν. Κάποια από αυτά έχουν private pool, για δροσιστικές βουτιές από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, ενώ άλλα σε συνεπαίρνουν με την μαγευτική θέα τους προς την θάλασσα. Κοινός παράγοντας όλων; Η bohemian chic αισθητική, εμπνευσμένη από το πλούσιο, φυσικό τοπίο της Κρήτης.

Aνάμεσα στις πλούσιες υπηρεσίες που παρέχει το ξενοδοχείο, ο καθένας μπορεί να βρει ό,τι αναζητά για να χαλαρώσει πραγματικά. Ανάλογα με τα γούστα του! Εγώ σκοπεύω να τρέξω απευθείας στο πολυτελές Spa, για ένα ταξίδι ευεξίας με οδηγούς τους έμπειρους θεραπευτές του, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει σπα, μασάζ, χαμάμ και άλλες απολαυστικές υπηρεσίες, που υπόσχονται να ξυπνήσουν τις αισθήσεις μου και να μου προσφέρουν απόλυτη χαλάρωση κι ηρεμία. Την έχω τόσο πολλή ανάγκη την τελευταία. Για αυτό θα δώσω το “παρών”, τουλάχιστον μια φορά, και στο yoga session του ξενοδοχείου, που πραγματοποιείται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα σε έναν ελαιώνα. Αναζωογόνηση και ανανέωση σώματος και πνεύματος: τι άλλο να ζητήσω;

Αν πάλι εσύ είσαι από αυτούς τους ανθρώπους, που ακόμα και στις διακοπές τους θέλουν να αθλούνται, στο Wyndham Grand Crete Mirabello Bay διατίθενται σύγχρονα γήπεδα, πολυτελείς πισίνες και υπαίθριοι χώροι άσκησης, με μία υπέροχη θέα στον κόλπο του Μιραμπέλλου. Και μετά την άθληση, τι έχει σειρά; Το φαγητό!

Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι πως στο Wyndham Grand Crete Mirabello Bay έχω πληθώρα επιλογών για φαγητό και ποτό όλες τις ώρες της ημέρας, χωρίς να χρειαστεί καν να μετακινηθώ εκτός του ξενοδοχείου. Η μέρα ξεκινά με ένα πλούσιο πρωινό στο κεντρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου Αmalthea, που υμνεί τη μεσογειακή κουζίνα και την Κρητική γαστρονομική παράδοση μέσα από έναν ατελείωτο μπουφέ, από τον οποίο δεν ξέρω πραγματικά τι να πρωτοδιαλέξω. Το σίγουρο είναι πως δεν θα γεμίσω το πιάτο μου μόνο μια φορά…

Όποια όμως και αν είναι η περίσταση ή η όρεξή μου αργότερα, στο Wyndham Grand Mirabello υπάρχει ένα μέρος που θα ικανοποιήσει τη γεύση μου. Όπως παραδείγματος χάρη το ρουστίκ εστιατόριο “Καφενείον”, όπου με την παρέα απολαμβάνουμε γεύσεις, μυρωδιές, χρώματα και αρώματα που συνθέτουν το απόλυτο γευστικό ταξίδι στην Κρητική παράδοση. Ή το Bay Grill, τοποθετημένο πάνω στην παραλία, για τους λάτρεις του κρέατος.

Στα δικά μου αγαπημένα συγκαταλέγεται το Elia A La Carte Restaurant με θέα το κόλπο του Μιραμπέλλου. Εκεί μπορώ να απολαύσω μεσογειακές σπεσιαλιτέ και το μαγικό… ηλιοβασίλεμα! Αλλά the night is still young. Η μέρα σβήνει με δροσερά cocktails και ανεβαστική μουσική στο Shisha Patio, με τους αναπαυτικούς καναπέδες και τις πολύχρωμες μαξιλάρες. Αν θέλεις να πιεις το ποτό σου με θέα, προτείνω το  “Thea” Lobby Bar. Μόλις φτάσεις εκεί, θα καταλάβεις αμέσως γιατί ονομάστηκε έτσι. Η πανοραμική θέα στο Κρητικό Πέλαγος, το απέραντο γαλάζιο του ουρανού, το φεγγάρι και το δροσερό θαλασσινό αεράκι, δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό, μετατρέποντας τις χαλαρές στιγμές σε ένα υπερβατικό ταξίδι των αισθήσεων. Τι καλύτερο από ένα ποτάκι κάτω από τον έναστρο Κρητικό ουρανό;

Για τους πιο ψαγμένους επισκέπτες, ο προορισμός είναι ένας. Η Spilia! Πρόκειται για μία φυσική σπηλιά, κρυμμένη πάνω από την μαρίνα του ξενοδοχείου που λειτουργεί ως κελάρι γευσιγνωσίας και private  γευμάτων. Εκεί μπορείς να απολαύσεις, upon request, ξεχωριστές ετικέτες ελληνικών και διεθνών κρασιών, καθώς και τις εκλεπτυσμένες γεύσεις που προτείνει η εξειδικευμένη ομάδα του ξενοδοχείου.

Κι αν με όλα τα παραπάνω, σε “έψησα” για διακοπές στην Κρήτη, μην καθυστερείς καθόλου. Σχεδίασε μαζί με το έμπειρο προσωπικό του διαρκώς εξελισσόμενου, Wyndham Grand Crete Mirabello Bay την κάθε λεπτομέρεια του ταξιδιού σου, ώστε να ζήσεις κι εσύ μια ονειρική διαμονή στη μαγευτική Κρήτη, το νησί που μπορεί να συναρπάσει τον καθένα με την απαράμιλλη φυσική του ομορφιά.

 

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164