Στην Ιαπωνία η διακόσμηση και η αρχιτεκτονική είναι συχνά συνυφασμένες με τον πανάρχαιο πολιτισμό της χώρας. Ένας διαφορετικός τρόπος ζωής από αυτόν που έχουμε συνηθίσει στη Δύση αντανακλάται και στα κτίρια και στα σπίτια.
Αυτή τη φορά θα σου μιλήσουμε για ένα πολύ ενδιαφέρον trend που βασίζεται στην παραδοσιακή ιαπωνική κεραμική και συγκεκριμένα σε μια πρακτική που ακούει στο όνομα Κιντσούγκι και κατά λέξη σημαίνει “επισκευή με χρυσό”. Πρόκειται για τον παραδοσιακό τρόπο να επισκευάζονται τα σπασμένα κεραμικά με το γέμισμα των ρωγμών με ένα είδος ρευστού υλικού που περιέχει σκόνη χρυσού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αυτήν την τεχνική αντίγραψε το studio TANK για να φτιάξει το διαμέρισμα δύο καλλιτεχνών. Ο διευθύνων αρχιτέκτονας του γραφείου, Fukumoto, επέλεξε ένα είδος τσιμέντου για τα πατώματα που ραγίζει πολύ εύκολα. Μόλις λοιπόν δημιουργήθηκαν τα ραγίσματα τα γέμισε με ειδικό υγρό που περιέχει χρυσό.
Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό ειδικά στο σκοτάδι! “Οι Ιάπωνες παραδοσιακά επισκεύαζαν τα κεραμικά τους κολλώντας τα με κόλλα που περιέχει χρυσό ώστε να αναδεικνύουν το ελάττωμα και να απολαμβάνουν την ομορφιά της ατέλειας” είναι το εκπληκτικό σχόλιο του γραφείου για την τεχνική που υιοθέτησε!
Και πραγματικά οι φωτογραφίες από το διαμέρισμα είναι μοναδικές!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο χώρος είναι συνολικά αφαιρετικός ενώ οι τσιμεντένιοι δοκοί είναι εκτεθιμένοι ως μέρος της διακόσμησης.
Ο χώρος λειτουργεί διεκπεραιωτικά για το ζευγάρι των καλλιτεχνών που δεν έχουν εκεί τη μόνιμη κατοικία τους αλλά παρόλα αυτά έχει μια μοναδικότητα!
Το ραγισμένο πάτωμα μοιάζει πράγματι με σπασμένα κομμάτια κεραμικών.
Στη σκιά ή στο σκοτάδι το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακότερο!
Ο χρυσός αναδεικνύει ακόμη περισσότερο την ομορφιά των ραγισμάτων.
Αυτή όμως δεν είναι η μόνη παραδοσιακή τεχνική που χρησιμοποιήθηκε στο διαμέρισμα. Μία ακόμη είναι το υπερυψωμένο πάτωμα του μπάνιου και της κουζίνας το οποίο είναι καλυμένο με ένα ειδικό πλαστικό.
Το μπάνιο χωρίζεται από τους υπόλοιπους χώρους με πόρτες-καθρέφτες.
Το ίδιο και ο κυρίως χώρος από τους βοηθητικούς.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ