Στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς (δηλαδή πριν ένα μήνα, δεν είναι κάτι δύσκολο), το Pinterest ανακοίνωσε το μεγαλύτερο trend report του! Εντάξει, αυτό από μόνο του δεν είναι και κάποια huge είδηση, αφού κάθε χρόνο “εκδίδεται” το Pinterest 100 με τις (καλά μάντεψες) 100 τάσεις που θα δούμε μέσα στο νέο έτος! Ο κατάλογος αφορά σε κάθε πιθανό τομέα του lifestyle, από την μόδα, την ομορφιά και το wellness, μέχρι την γονεϊκότητα, το DIY και το σπίτι. Και όπως αντιλαμβάνεσαι, αυτό το εκτενές trend forecast που μας δίνει ετησίως το Pinterest προκύπτει από την αύξηση των αναζητήσεων και των pins μας στα πιο hot topics! Τι εννοώ; Πως όσο παραπάνω ψάξεις εσύ και μερικά εκατομμύρια ακόμη κόσμου τις λέξεις “maximalistic interior design”, τόσο πιο πιθανό είναι να δούμε τελικά την μαξιμαλιστική διακόσμηση να γίνεται το νέο αγαπημένο μας στυλ! Και κάπως έτσι, έχουμε μια μικρή πρώτη γεύση από τις τάσεις που θα μας απασχολήσουν το 2019.
Ανάμεσα, λοιπόν, σε αυτές βρέθηκε και μία προσωπική αγαπημένη διακοσμητική επιλογή που λατρεύει την γεωμετρία, την πολυχρωμία, αλλά και την χαλαρωτική συμμετρία. Είναι οι γεωμετρικοί τοίχοι, aka οι τοίχοι που βάφονται με διαφορετικές αποχρώσεις σε συγκεκριμένες διατάξεις που σχηματίζουν γεωμετρικές φόρμες. Μάλιστα, αυτή η νέα τάση του Pinterest είχε αύξηση στις αναζητήσεις των χρηστών του κατά 225%! Τόσο πολύ έχει αγαπήσει ο κόσμος την γεωμετρία και τις ηρεμιστικές ιδιότητές της!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Για να μην σε κρατάω, όμως, σε αγωνία, παρακάτω σου έχω πέντε παραδείγματα της εν λόγω τάσης που θα σου θυμίσουν περισσότερο καλλιτεχνικά murals, παρά συμβατικούς τοίχους σπιτιού! Έτσι, για να παίρνεις ιδέες και να τις ενσωματώνεις στον χώρο σου!
Διαλέγοντας τις αγαπημένες σου αποχρώσεις, μπορείς να επενδύσεις σε ένα μέρος του τοίχου σου και να εφαρμόσεις την γεωμετρική σύνθεση που σου ταιριάζει.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μία άλλη οπτική, όταν δεν θέλεις να μπλέξεις πολλά διαφορετικά χρώματα, είναι να κινηθείς στις γραμμές του μονοχρωματικού layering, παίζοντας με τις τονικότητες μιας απόχρωσης.
Μπορεί να λατρεύεις την γεωμετρία, αλλά όχι απαραίτητα την πολυχρωμία. Έτσι, με μόλις δύο χρώματα και μερικές διαβαθμίσεις του μπεζ θα έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς.
Ενδεχομένως οι αυστηρές γραμμές να μην σε εκφράζουν και για αυτό τον λόγο να στραφείς στις λείες καμπύλες ενός πιο αφαιρετικού σχεδίου.
Και όταν όλα τα παραπάνω σου πέφτουν… βαριά, τότε διάλεξε μια απόχρωση και επένδυσε με αυτή ένα γεωμετρικό κομμάτι του τοίχου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ