Mary
Το εσωτερικό του Mary αρμόζει σε βασιλιά. Άλλωστε ο ιδιοκτήτης φέρει την βασιλική πιστοποίηση Royal Warrant από το 1942 και είναι ένας από τους πιο περιώνυμους σοκολατοποιούς του Βελγίου. Το μαγαζί του έχει ύφος Art Deco αλλά την παράσταση "κλέβουν" οι χειροποίητες πραλίνες του!
Maison Cailler
Έμπνευση από την αρχιτεκτονική ισχυρίζεται ότι αντλεί ο σοκολατοποιός Oriol Balaguer, γι' αυτό και το κατάστημά του στη Μαδρίτη της Ισπανίας δεν θα μπορούσε παρά να είναι τολμηρά μοντέρνο, ενώ ξεχωρίζει ο θόλος του μαγαζιού που είναι φτιαγμένος στο σχήμα ενός καρπού κακαόδεντρου.
jacques-genin
Το... απόλυτο μαγαζί σοκολάτας βρίσκεται στο Marais και ανήκει στον λεγόμενο "επαναστάτη" chocolatier Jacques Genin. Ο αρχιτέκτονας Guillaume Leclerc δημιούργησε για λογαριασμό του έναν industrial-chic χώρο σε ένα κτίριο του 17ου αιώνα που δεν κλέβει τη δόξα από τις σοκολάτες!
Παρίσι
To Notting Hill έχει τη δική του... γλύκα με αυτό το chocolate shop. Στα κλαδιά του δέντρου κρέμονται κάθε φορά οι σοκολάτες με τις νέες γεύσεις που σε προκαλούν να τις δοκιμάσεις! Ο designer Michaelis Boyd σχεδίασε ένα ανάλαφρο, απλό αλλά και μοντέρνο μαγαζί όπου η κουζίνα είναι σε κοινή θέα ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να παρακολουθήσουν την παρασκευή της σοκολάτας.
Melt
Αυτό το μαγαζάκι των αδελφών Rick και Michael Mast στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης σε κάνει να θες να γυρίσεις μερικές δεκαετίες πίσω χωρίς να φεύγεις από το παρόν! Το cosy look του το κάνει τόσο προσιτό χωρίς να χάνει σε glam και κλάση!
laduree
Η ουρά που σχηματίζεται έξω από τη νέα μπουτίκ σοκολάτας Ladurée στο Παρίσι φημολογείται ότι είναι τεράστια και όχι άδικα. Πρόκειται για ένα μαγαζί που θυμίζει περισσότερο ακριβό κοσμηματοπωλείο και κάνει ακόμα και τα πιο ακριβά μαγαζιά του Παρισιού να το ζηλεύουν με την κομψότητα και το glamour του!
Νέα Υόρκη
Άνοιξε πρόσφατα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έχει ιαπωνική καταγωγή και μινιμαλιστικό ντεκόρ με έντονα στοιχεία φουτουρισμού για να δίνει μια ιδέα από τη σοκολάτα του μέλλοντος. Αυτό το ασημένιο μαγαζί στην Madison Avenue έκανε πάταγο ειδικά όταν σε αυτό μπορείς να βρεις πατατάκια με επικάλυψη σοκολάτας!
Les Marquis de Laduree
Από το 1819 που λειτουργεί το Maison Cailler παράγει ονομαστή σοκολάτα. Στο εργοστάσιό του στο Broc της Ελβετίας έχει κατασκευαστεί ένα μικρό ξύλινο και γυάλινο μαγαζί σαν καλύβα με πολύ μοντέρνο εσωτερικό, δημιουργία του designer Mathieu Lehanneur και της αρχιτέκτονα Ana Moussinet. Η καλύβα αυτή υποδέχεται τους επισκέπτες επιτρέποντάς τους να δοκιμάσουν δείγματα σοκολάτας σε πολλές και υπέροχες γεύσεις!
100-percent-chocolate-cafe
Αυτό το hot spot του Τόκιο, σχεδιάστηκε από μεγάλο ιαπωνικό αρχιτεκτονικό γραφείο. Ένας τεράστιος γυαλιστερός μαρμάρινος πάγκος και ένα ταβάνι από σκούρο ξύλο σε σχηματισμό που να θυμίζει γιγάντιο κομμάτι σοκολάτας συγκαταλέγονται στα σχεδιαστικά ατού του!
Νέα Υόρκη
Η φήμη του για τις πρωτότυπες ιδεές του για να προμοτάρει τη σοκολάτα δεν έχει δημιουργηθεί άδικα! Το μαγαζί με σοκολάτες που διατηρεί στο Παρίσι είναι υπόδειγμα όχι μόνο ζαχαροπλαστικής αλλά και αρχιτεκτονικής αφού κατασκεύασε ειδική προθήκη για να διατηρεί τους σοκολατένιους γορίλες που δημιούργησε. Στο παρελθον συνεργάστηκε με τον Karl Lagerfeld για να δημιουργήσουν μια σουίτα ξενοδοχείου εξ' ολοκλήρου από σοκολάτα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Top Stories 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ