Καλοκαίρι στην πόλη; 8 deco items για να νιώθεις πως είσαι στο νησί

Καταγάλανα νερά του Αιγαίου, χρυσαφένιες αμμουδιές, ξεσηκωτικά beach parties, μεθυστικά ηλιοβασιλέματα και παραμυθένια, γαλανόλευκα τοπία. Kι όλα αυτά θα τα απολαύσεις φέτος μόνο μέσα από το Instagram. Των άλλων! Αν είσαι και εσύ από αυτούς που αυτό το καλοκαίρι δεν μπορούν να φύγουν διακοπές, να ξέρεις πως δεν είσαι μόνη. Είμαστε μαζί σου.

Δεν θα είναι εύκολο. Πρέπει να κάνουμε κάτι δραστικό! Όπως, παραδείγματος χάρη, να μεταμορφώσουμε το σπίτι μας έτσι ώστε να μας θυμίζει νησί. Έκανα εγώ την αρχή με μια επίσκεψη στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη. Εκεί βρήκα όλα όσα χρειάζομαι για να χαρίσω στη διακόσμηση του σπιτιού μου το island vibe που χρειάζομαι. Και, φυσικά, έκανα μια φανταστική –μα κυρίως δροσερή, χάρη στο aircondition– βόλτα, που δεν θύμιζε βόλτα στα σοκάκια κάποιου νησιού, αλλά ήταν απολαυστική και με το παραπάνω. 

Κλείσε ολόκληρη τη μαγεία της θάλασσας στο υπνοδωμάτιό σου

Υπέρδιπλα σεντόνια και πετσέτες, ERMO Amorgos, ΑΝΕΜΟΣ.

Ξεκινάω από την κρεβατοκάμαρα. Τι καλύτερο από το να επενδύσω σε ένα σχέδιο, όπως το Amorgos από το κατάστημα ΑΝΕΜΟΣ, σε λευκές και μπλε αποχρώσεις, που θα με μεταφέρει νοητά στην αγαπημένη μου παραλία –που εντελώς τυχαία είναι η Αγία Άννα της Αμοργού– ενώ την ίδια στιγμή θα χαρίσουν πολυτέλεια και φινέτσα στο υπνοδωμάτιό μου. Κι αν είσαι fan του σεταρίσματος, μπορείς να επιλέξεις και τις ίδιες πετσέτες για το μπάνιο σου.

Ένα πολύχρωμο μπουκέτο λουλούδια στο κρεβάτι σου

Διπλό κουβερλί 220×230, Μασούτης.

Πέρα από το γαλάζιο και το λευκό, το υπνοδωμάτιό μας έχει ανάγκη και από λίγο ζωηράδα. Και θα την αποκτήσει με ένα καλοκαιρινό κουβερλί γεμάτο χρώματα και αρώματα. Ένα λουλουδένιο σχέδιο από τον Μασούτη, που κάνει τον χώρο να μοιάζει με τους Παξούς.

Καραμελένιες διακοπές στην… πόλη!

Αρωματικό Χώρου με Sticks, D+C Home, Salted Caramel, Dust + Cream.

Ας κάνουμε αυτή την αναγκαστική παραμονή στην πόλη λίγο πιο γλυκιά. Τι λες; Θα το πετύχουμε με το αρωματικό χώρου με sticks, D+C Home, της Dust + Cream, το οποίο έχει μια μαγική ευωδιά αλμυρής καραμέλας. Και η ευωδιά αυτή διαρκεί για ώρες και ώρες, ενώ την ίδια στιγμή χαλαρώνει, ηρεμεί και δημιουργεί την τέλεια ατμόσφαιρα.

Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά!

Διακοσμητικά μαξιλάρια Figerald, Nef-Nef Homeware.

Κατά καιρούς έχουμε γράψει πολλά άρθρα για τη δύναμη των διακοσμητικών μαξιλαριών. Αποτελούν μια διακοσμητική λεπτομέρεια που μπορεί, ωστόσο, να αλλάξει ολοκληρωτικά έναν χώρο. Να τον ανανεώσει. Να τον κάνει να δείχνει πιο fresh. Πιο μοντέρνος. Πιο καλοκαιρινός. Αυτά τα 100% βαμβακερά μαξιλάρια από Nef-Nef Homeware, σε 4 υπέροχες αποχρώσεις, είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται η διακόσμηση του σπιτιού σου για να αποκτήσει summer vibes. 

Και το τραπέζι μας μυρίζει καλοκαίρι!

Πορσελάνινο πιάτο μεσαίου μεγέθους με floral μοτίβο, H&M Home.

Σειρά έχει η κουζίνα. Πες με υπερβολική, εγώ έχω ένα σερβίτσιο ανοιξιάτικο-καλοκαιρινό και ένα για τους πιο κρύους μήνες του χρόνου. Και τα εναλλάσσω. Φέτος, το καλοκαιρινό μου σερβίτσιο θα είναι από το H&M Home και είναι διακοσμημένο με ολάνθιστα λουλούδια. Με το που το βλέπω μου φτιάχνει η διάθεση.

Τα items που είναι και διακοσμητικά και χρηστικά, τα αγαπάμε λίγο περισσότερο

Διακοσμητικά και χρηστικά μπολ, Flying Tiger Copenhagen.

Το floral σερβίτσιο μου ταιριάζει μοναδικά με τα παραπάνω διακοσμητικά μπολάκια, με το υπέροχο σχέδιο, τα οποία θα μπορούσα άνετα να είχα αγοράσει σε κάποιο γωνιακό, γουστόζικο μαγαζάκι στη χώρα κάποιου Κυκλαδονησιού. Αλλά τα βρήκα στο Flying Tiger Copenhagen και αλήθεια λέω.

Καφές με… eco friendly χαρακτήρα!

Bioloco Plant Deluxe Κούπα Από Βιοπλαστικό 350ml Με Καπάκι, Dusty Rose, Public.

Χειμώνα-καλοκαίρι, ανεξαρτήτως της θερμοκρασίας, ο καφές είναι η πρώτη κίνησή μου. Μόλις ανοίξω τα μάτια μου, φτιάχνω το πρώτο καφεδάκι της ημέρας, το οποίο πλέον απολαμβάνω σε μια ultra cute κούπα από bamboο, την οποία εντόπισα στα Public. Ροζ, γιατί μπορεί να μη μου φαίνεται, αλλά λατρεύω το ροζ. 

Ένα διαμάντι για το coffee table σου

Λεύκωμα Greek Colour by Nikos Desyllas, Ianos.

«Το χρώμα της σύνθεσης και της αντίθεσης. Το χρώμα που διαρκώς αλλάζει καθώς διασχίζουμε το ελληνικό τοπίο. (…)Και οι άνθρωποι, τους συναντάμε σε πλατείες και καφενεία κάτω από γέρικους πλατάνους, σε γραφικά λιμανάκια. Το χρώμα της αυγής και της δύσης βάφει τα πρόσωπά τους καθώς ατενίζουν το απέραντο γαλάζιο». Αυτή είναι η περιγραφή του συγκεκριμένου λευκώματος. Χρειάζεται να προσθέσω κάτι παραπάνω σε αυτά; Πόνταρε σε αυτό, διακόσμησέ το στη βιβλιοθήκη ή το τραπεζάκι του σαλονιού σου και, κάθε φορά που νιώθεις να πέφτεις, ξεφύλλισέ το και… ταξίδεψε.

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164