Πόσο θα ήθελες ο χώρος εργασίας σου να είναι διαμορφωμένος με τέτοιο τρόπο που να να προάγει την δημιουργικότητα και άρα την παραγωγικότητά σου; Ή τουλάχιστον, ας πούμε πόσο θα ήθελες το γραφείο σου να μην είναι γκρίζο και χωρίς ταυτότητα και αντιθέτως να μπορούσε να σε κάνει χαρούμενη και ευδιάθετη; Κάποιοι το σκέφτονται αυτό, αφού πλέον μια μεγάλη μερίδα των σχεδιαστών στρέφει το ενδιαφέρον της στον τομέα της εργασίας, δίνοντας έμφαση στο design που ενσωματώνεται στους εργασιακούς χώρους. Μία ανάλογη περίπτωση είναι και οι αρχιτέκτονες Kagan Taylor και Justin Rice, οι οποίοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν το Lighthouse Office, ένα κινητό γραφείο που μετρά μόλις 13 τ.μ., αλλά χωράει όλη την δημιουργική φύση που έχει ανάγκη αυτός ο χώρος!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τι είναι, όμως, το Lighthouse Office και με ποιον ακριβώς τρόπο λειτουργεί; Πρόκειται για μια ασύμμετρα πολυγωνική και τροχήλατη κάψουλα που μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε σημείο επιθυμεί ο εκάστοτε χρήστης του -κάτι, δηλαδή, σαν τροχόσπιτο! Μάλιστα, οι δύο αρχιτέκτονες το έστησαν στην αυλή τους! “Αυτό δεν είναι ένα project που θα μπορούσαμε να παραδώσουμε σε κάποιον κατασκευαστή, επομένως παρακάμψαμε τις φυσιολογικές μεθόδους της αρχιτεκτονικής παραγωγής και στηριχθήκαμε στις πιο πειραματικές δυνατότητες του σχεδιαστικού μοντέλου μας” λένε οι δύο αρχιτέκτονες και συνεχίζουν: “Το Lighthouse είναι ένα γραφείο για την δουλειά μας, μια χειροπιαστή παρουσίαση της τέχνης μας και ένα παράδειγμα των τεράστιων δυνατοτήτων που εμπεριέχονται στον ανακαθορισμό του τρόπου που σχεδιάζουμε και χτίζουμε”.
Το πολυμορφικό γραφείο Lighthouse δεν διαθέτει καμία ορθή γωνία στην κατασκευή του, ενώ στο εσωτερικό του συναντά κανείς ενσωματωμένα γραφεία και μια βιβλιοθήκη. Ταυτόχρονα, ένας φεγγίτης που έχει δημιουργηθεί με υλικά που χρησιμοποιούνται στην ναυπηγική προσφέρει άπλετο φως και συμπληρώνει τα παράθυρα που βρίσκονται στους ασύμμετρους τοίχους του φορητού γραφείου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ