Site icon TLIFE

Μαρμάρινο τραπέζι ή αλλιώς το κλειδί για να ανακαλύψεις την πιο κομψή εκδοχή του σαλονιού σου

Αν ενημερώνεσαι για τις τάσεις στη διακόσμηση μέσα από τα social media, τότε σίγουρα έχεις παρατηρήσει το δυναμικό comeback που έχει κάνει το μάρμαρο, κυρίως σε coffee tables και τραπεζαρίες. Από μοντέρνες κατοικίες μέχρι χώρους εστίασης και πολυτελή ξενοδοχείο, τα μαρμάρινα τραπέζια βρίσκονται παντού.

Τα πιο ανοιχτόχρωμα μάρμαρα μπορούν να «ανοίξουν» το χώρου, ενώ τα πιο σκούρα είναι επιβλητικά και σοφιστικέ.

Ξέχνα την αισθητική της δεκαετίας του 2000 όπου το λευκό μάρμαρο και ο γρανίτης έκαναν έντονη τη παρουσία τους στα πλαίσια του extravagant και της αισθητικής υπερβολής. Τώρα, κυριαρχεί η τάση του μπρουταλισμού (βλέπε τα ιδιόρρυθμα έπιπλα με την υπογραφή του Rick Owens) βγαλμένα από τις δεκαετίας του ’70 και του ’80.


Αν σκεφτεί κανείς ότι μόλις τον 20ο αιώνα ξεκίνησαν να κατασκευάζονται τραπέζια εξ ολοκλήρου από μάρμαρο (νωρίτερα αποτελούσε ένα συμπληρωματικό υλικό ιδίως στο πάνω μέρος επίπλων) η ρετρό αισθητική αυτών των κομματιών έχει ως χαρακτηριστικά τα γεωμετρικά σχήματα και της μινιμαλιστικές σιλουέτες. Επιπλέον, αυτό που τα κάνει ακόμη πιο ιδιαίτερα είναι πως κάθε μάρμαρο, ακόμα και αν προέρχεται από το ίδιο κομμάτι, έχει την δική του προσωπικότητα, αποχρώσεις, και σχέδια που σχηματίζονται μέσα σε αυτό.

Ταιριάζει ιδανικά με υλικά όπως το ξύλο, ο χαλκός ή ακόμα και το τσιμέντο, δημιουργώντας έτσι ένα layering.

Το μάρμαρο είναι επιρρεπές σε ρωγμές, για αυτό επιλέξτε ένα κομμάτι με στρογγυλεμένες. Επιπλέον, ένα άλλο χαρακτηριστικό του υλικού είναι οι πόροι κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να λερωθεί εύκολα.

Κεντρική φωτογραφία: iStock

© 2024 tlife.gr