Site icon TLIFE

Μία νέα συλλογή που “γιορτάζει” τις αρχιτεκτονικές γραμμές και το contemporary σχεδιασμό

Είναι ξεκάθαρο πως πλέον ο contemporary σχεδιασμός απαιτεί αρχιτεκτονικές γραμμές και αναφορές για την ολοκλήρωσή του. Με αυτό τον τρόπο, έργα τέχνης και γεωμετρικά στοιχεία εισάγονται συνεχώς στο interior design, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στο layout του εκάστοτε χώρου, μέσα από τις μικρές και μεγαλύτερες λεπτομέρειες που παραπέμπουν σε αρχιτεκτονικές μεθόδους. Κάπως έτσι λειτουργούν και οι νέες δημιουργίες της σχεδιάστριας Cecilia Xinyu Zhang, η οποία με έδρα τη Νορβηγία και εμπνεόμενη από τον αφαιρετισμός του σκανδιναβικού design λανσάρει μια καινούρια συλλογή με είδη σπιτιού, τα οποία καθορίζονται από τις καθαρές γραμμές, τις ιδιαίτερες φόρμες και τα γεωμετρικά στοιχεία.

Τέσσερα είναι τα νέα αντικείμενα που κυκλοφορεί η σχεδιάστρια και μας κέντρισαν αμέσως το ενδιαφέρον! Καταρχάς, το φωτιστικό οροφής Equant, που με τις καμπύλες και τα γεωμετρικά στοιχεία του μοιάζει με ένα αρχιτεκτονικό έργο τέχνης, μιας και θυμίζει τα διακοσμητικά mobiles που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τον τελευταίο καιρό στα κορυφαία interior designs του κόσμου.

Έπειτα, το side table S.V. που συμβολίζει τις έννοιες του συμπαγούς και του κενού, κάτι που αντικατοπτρίζεται στο σχεδιασμό του, μέσα από την ισορροπία των μεταλλικών επιφανειών και των κενών που δημιουργούνται μεταξύ τους.

Επίσης, η καρέκλα Fractal που έχει σχεδιαστεί με βάση τη δομή του ανθρώπινου σώματος, με την κάθετη επιφάνεια της πλάτης να συμβολίζουν τη σπονδυλική στήλη και τους ελλειπτικούς βραχίονες να θυμίζουν τα οστά του θώρακα.

Επιπλέον, η σκαλιέρα Nook που αποτελεί μια μετάφραση της σχεδιάστριας στο διακοσμητικό έπιπλο που έχει μεσουρανήσει τα τελευταία χρόνια στο interior και στο οποίο η ίδια έχει προσδώσει νέες γεωμετρικές διαστάσεις.

Τέλος, η κρεμάστρα τοίχου Frame, που αποτελεί ένα διακοσμητικό και χρηστικό αντικείμενο και όταν δεν “φιλοξενεί” ρούχα και περιοδικά, μπορεί να λειτουργήσει ως ένα installation για τον τοίχο.

© 2024 tlife.gr