Μπάνιο: 3 τρόποι να το κάνεις να μοιάζει με αυτά που βλέπεις στα περιοδικά

Το μπάνιο, όπως έχουμε ξαναπεί άλλωστε, δεν είναι απλά ένας χώρος χρησιμότητας. Είναι ίσως το μοναδικό δωμάτιο του σπιτιού όπου μπορείς να κλείσεις την πόρτα και να απολαύσεις το χώρο και τον χρόνο σου. Σκέψου το σαν ένα πολυτελές spa του οποίου η διακόσμηση παίζει πρωταρχικό ρόλο.

Μια ανακαίνιση έχει αρκετό κόστος, ωστόσο υπάρχουν τρόποι να ανανεώσεις το μπάνιο σου χωρίς να ξοδέψεις απαραίτητα μια περιουσία. Το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία, δημιουργικότητα και αισθητική.

Ξεκινώντας από τα βασικά, τα είδη υγιεινής είναι τα «έπιπλα» του μπάνιου. Θα μπορούσες να ξεκινήσεις με την αλλαγή των μπαταριών, αν οι δικές σου είναι παλιές και ψάχνεις κάτι πιο μοντέρνο, αλλά και από το νεροχύτη.

@thejungalow

Το κλειδί βρίσκεται στους σωστούς συνδυασμούς, όσο και αναπάντεχο ή πληθωρικό και αν είναι το αποτέλεσμα. 

@rhgdesign

Μπορείς να επιλέξεις από μια μεγάλη ποικιλία ειδών υγιεινής αλλά και μπαταριών, από minimal μοντέρνα μέχρι τα πιο vintage. 

 Ένας άλλος τρόπος είναι το χρώμα του τοίχου. Θα μπορούσες να επιλέξεις οποιαδήποτε απόχρωση ταιριάζει σε εσένα- αλλά και στη γενικότερη αισθητική του σπιτιού-, ωστόσο εμείς προτείνουμε τα παστέλ και ιδίως το ροζ της πούδρας. Αν νιώθεις ιδιαίτερα δημιουργικός, θα μπορούσες να βάλεις μια ταπετσαρία με σχέδια σε ένα μόνο τοίχο, ή ακόμα και να τον επενδύσεις με πλακάκια με μοτίβα.

@bathrooms_of_insta

Υπάρχουν ειδικές ταπετσαρίες για το μπάνιο, με τις οποίες μπορείς να ντύσεις είτε έναν, είτε όλους τους τοίχους.

@crisodora

Τα πλακάκια αλλά και το μωσαϊκό είναι μια σοβαρή επένδυση, ωστόσο μπορείς να τα εφαρμόσεις σε ένα μόνο τοίχο ή ακόμα και σε ένα συγκεκριμένο σημείο. 

Το mix & match είναι ένα στιλ που έχει θέση και στο χώρο του μπάνιου, αφήνοντας έτσι περιθώριο για ευφάνταστους συνδυασμούς. Έτσι, μπορείς να ‘παίξεις’ με υλικά, υφές, χρώμα και ύφος.

iStock

@thejungalow

Τέλος, μπορείς να αλλάξεις τα διακοσμητικά στοιχεία, όπως ο καθρέφτης, η κουρτίνα του ντους, ή ακόμα και να προσθέσεις ένα φυτό εσωτερικού χώρου.

Κεντρική φωτογραφία: iStock

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164