Να νιώθεις ασφαλής στο σπίτι σου –αξία ανεκτίμητη!

Το σπίτι μας είναι το ησυχαστήριό μας. Η φωλιά μας. Το μέρος που νιώθουμε απόλυτα ασφαλείς. Ή, τουλάχιστον, έτσι θα έπρεπε να είναι… Να κλείνουμε την πόρτα πίσω μας και οτιδήποτε μας ενοχλεί, μας προβληματίζει, μας στεναχωρεί ή μας στρεσάρει να μένει έξω. Μια όαση, μέσα στην οποία νιώθουμε απόλυτα προστατευμένοι. Εμείς, αλλά και όσοι αγαπάμε. Όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι, παλιό ή καινούριο, δεν παύει να είναι το σπίτι μας.

Φυσικά, τυχόν μικροατυχήματα και βλάβες που μπορεί να απειλήσουν τη γαλήνη του σπιτιού είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα. Ας μην αναφέρω τα πιο σημαντικά περιστατικά, τα οποία όλοι ευχόμαστε να μη συμβούν ποτέ σε εμάς, αλλά εδώ ταιριάζει γάντι η φράση… «ποτέ μη λες ποτέ, δεν ξέρεις τι γίνεται».

Πριν μερικούς μήνες χρειάστηκε να αντιμετωπίσω μια τέτοιου είδους δυσάρεστη κατάσταση στο δικό μου σπίτι. Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, το διαμέρισμά μου πλημμύρισε. Για κακή μου τύχη, το νερό δημιούργησε αμέτρητες ζημιές – άλλες ασήμαντες και άλλες πιο σημαντικές, όλες όμως αχρείαστες – σε έπιπλα και προσωπικά αντικείμενα. Και, φυσικά, όταν το σπίτι γεμίζει νερά, δημιουργούνται και άλλα τεχνικά προβλήματα στο σπίτι, το ξέρεις έτσι; Πανικός. Αυτό είναι το πρώτο που έπρεπε να αντιμετωπίσω. Τον πανικό μου.

Ένιωσα απειλή. Ο προσωπικός μου χώρος βρισκόταν σε κίνδυνο. Και τώρα τι; Τι κάνουμε τώρα; Πώς θα αντιμετωπίσω μόνη μου όλο αυτό το χάος που ξαφνικά επικρατεί σε σαλόνι, κουζίνα και υπνοδωμάτιο; Πώς θα τα βγάλω πέρα με τα έξοδα; Πού θα βρω τους κατάλληλους experts, που θα με βοηθήσουν να φέρω το σπίτι μου στην πρότερη, φυσιολογική του κατάσταση; Μένω μόνη μου πολλά χρόνια, όμως μέχρι τότε δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό η ασφάλεια σπιτιού. Θεωρούσα πως είναι μια περιττή πολυτέλεια, κάτι που χρειάζεται κάποιος που έχει ένα μεγαλύτερο σπίτι, ίσως έξω από την πόλη, και όχι κάποιος που μένει σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας. Τι μπορεί να συμβεί; Αυτό σκεφτόμουν… Μα να που συνέβη.
Αφού το χάος άρχισε να μπαίνει σε τάξη και η καθημερινότητά μου επανήλθε, αποφάσισα να κάνω μια έρευνα πάνω στις διάφορες ασφάλειες σπιτιού που κυκλοφορούν στην αγορά. Διστακτικά, και χωρίς να έχω μεγάλες προσδοκίες. Στο μυαλό μου είχα την εντύπωση πως δεν θα βρω κάτι που να με αντιπροσωπεύει. Τυχαία, βρέθηκε μπροστά μου η Generali, μια εταιρεία που γνώριζα καλά, αφού πολλοί γνωστοί, φίλοι και συγγενείς την έχουν ανά τα χρόνια εμπιστευτεί. Κυρίως, βέβαια, σε θέματα που αφορούν είτε ασφάλειες αυτοκινήτων είτε ασφάλεια υγείας.

 

Χωρίς περαιτέρω σκέψη, και με την ευκολία που προσφέρει η Generali μέσω της ιστοσελίδα της, συμπλήρωσα τα προσωπικά μου στοιχεία και αμέσως ένας σύμβουλος επικοινώνησε μαζί μου. Ξαφνικά, αυτό που μου φαινόταν ακαταλαβίστικο και πολύ μακριά από εμένα, ήταν κάτι απλό, εφικτό και απόλυτα αναγκαίο. Μιλώντας μαζί του, ένιωσα αμέσως αμεσότητα και μου ενέπνευσε απόλυτη εμπιστοσύνη, δίνοντάς μου να καταλάβω πως μιλάω με κάποιον έμπειρο και αξιόπιστο, που αντιλαμβάνεται τις ανησυχίες μου. Με μια μόνο συνομιλία είχαν απαντηθεί οι αρχικές μου απορίες, ενώ ένιωθα ήδη πιο ασφαλής, καθώς κατάλαβα πως την επόμενη φορά, σε περίπτωση κάποιου μελλοντικού ατυχούς συμβάντος, δεν θα χρειαζόταν να βρεθώ μόνη αντιμέτωπη με το χάος.

Στη συνέχεια και πολύ άμεσα, βρήκα στο email μου ένα αναλυτικό πρόγραμμα ασφάλισης σπιτιού με όλες τις καλύψεις που χρειαζόμουν –και παραπάνω!– ενώ υπήρχε και μια ευχάριστα αναπάντεχη έκπληξη. Έχοντας ασφάλεια Home On με τη Generali θα είχα έκπτωση έως 10% στον ΕΝΦΙΑ του σπιτιού. Άλλο ένα βάρος που πολλοί από εμάς έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Δεν πίστευα ότι μια ασφάλεια, και πόσο μάλλον σπιτιού, θα μπορούσε να σε κάνει να νιώσεις τέτοια ανακούφιση. Και το αίσθημα της ασφάλειας προέρχεται πρωτίστως από την προσωπική επαφή που έχω με τον ασφαλιστή μου, τον οποίο γνωρίζω ότι μπορώ να βρω ανά πάσα στιγμή και να μου λύσει το όποιο πρόβλημα ή απορία μου. Μετά την πρώτη ανάγνωση, μου εξήγησε ακριβώς τις παροχές που θα είχα, καθώς και το πώς θα μπορούσαμε να προσαρμόσουμε το συγκεκριμένο πακέτο στις δικές μου απαιτήσεις.

Το πιο σημαντικό είναι πως η ασφάλεια σπιτιού Home On, που πλέον με καλύπτει, είναι ένα πρόγραμμα που «χτίσαμε» σε συνεργασία με τον ασφαλιστή μου, πάνω στις ανάγκες του δικού μου σπιτιού, καθώς είχα την ευελιξία να επιλέξω από μια γκάμα υπηρεσιών κάλυψης αυτές που χρειάζομαι. Έμαθα πως επιβραβεύομαι για τη χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας, ενώ σε περίπτωση που επιλέξω να νοικιάσω αυτό το σημαντικό περιουσιακό μου στοιχείο, μου δίνει τη δυνατότητα να αποζημιωθώ σε περίπτωση μη καταβολής ενοικίου ή ζημιών που μπορεί να γίνουν από τον εκάστοτε ενοικιαστή. Και όλα τα παραπάνω σε μια προσιτή τιμή ασφαλίστρων που είχα την επιλογή να καταβάλω είτε εφάπαξ –σε αυτή την περίπτωση είχα επιπλέον επιβράβευση– είτε σε δόσεις. Τώρα πια έχω τη σιγουριά πως ό,τι και αν συμβεί στο σπίτι μου, αυτό θα είναι ασφαλές.

Σε μια εποχή που οι συνομιλίες γίνονται με ψηφιακούς βοηθούς, αυτοματοποιημένες υπηρεσίες και απρόσωπα μηνύματα, η προσωπική επαφή στην εξυπηρέτηση πελατών είναι σπάνια, αν όχι ανύπαρκτη. Αυτό το κενό στην επικοινωνία μεταξύ εταιρείας και πελάτη, δημιουργεί ακόμα περισσότερα προβλήματα, καθώς σημαντικές λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά πέφτουν στο κενό. Αυτή η διαφορά είναι που με έκανε να επενδύσω στην Generali και στο πρόγραμμα Home On.

Η προσωπική επαφή και η σχέση εμπιστοσύνης που έχει χτιστεί με ένα οικείο πλέον πρόσωπο και όχι με μια απρόσωπη εταιρεία είναι για μένα κάτι αναντικατάστατο. Γνωρίζω πως τώρα πια έχω πάντα κάποιον δίπλα μου να με στηρίζει, να ασχοληθεί μαζί μου, να ακούσει και να νοιαστεί για το πρόβλημα που πιθανόν να αντιμετωπίσω.

Από την άλλη, η ασφάλεια Home On δεν είναι απλά ένα πακέτο υπηρεσιών, αλλά μια προσωπική σχέση κατανόησης, συνεργασίας και εμπιστοσύνης. Με λίγα λόγια, είναι το καλύτερο δώρο που έχω κάνει στον εαυτό μου, καθώς πια έχω αυτό ακριβώς που είχα ανάγκη, την αίσθηση της ασφάλειας για το σημαντικότερο περιουσιακό μου στοιχείο.

 


Αν θέλεις και εσύ να βρεις την ασφάλεια που σου ταιριάζει, μάθε περισσότερα εδώ για τα προγράμματα και τις υπηρεσίες της Generali.gr

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164