Site icon TLIFE

Ο πιο έξυπνος (aesthetic) τρόπος να δημιουργήσεις από το μηδέν ένα νέο δωμάτιο στο σπίτι σου

Τα παραβάν είναι ένας πολύ καλός τρόπος είτε για να χωρίσεις ένα χώρο είτε για να κρύψεις κάποια λεπτομέρεια του σπιτιού, όπως για παράδειγμα ένα παλιό καλοριφέρ. Επίσης, το παραβάν έχει αυτοκρατορικές ρίζες, καθώς προέρχεται από την Κίνα όπου τα χρησιμοποιούσαν μέσα στα παλάτια κυρίως για χρηστικούς λόγους.

Ενώ αρχικά ήταν περίτεχνα και βαριά, σήμερα έχουν αποκτήσει ένα ευρύτερο φάσμα λειτουργιών και στυλ — αν και εξακολουθούν να είναι εντυπωσιακά. Η διαχρονικότητα τους οφείλεται στην ευελιξία τους, καθώς μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στον διαχωρισμό του χώρου σε μικρά και μεγάλα δωμάτια. Μπορείς να τα βρεις σχεδόν σε κάθε ύφος και ταιριάζουν σχεδόν παντού. Εδώ θα βρεις δημιουργικούς για να τα ενσωματώσεις στο δικό σου χώρο.

Οι ενιαίοι χώροι είναι κάτι κοινό στις σύγχρονες κατοικίες. Εκεί, ένα παραβάν αποτελεί το διαχωριστικό μεταξύ της τραπεζαρίας και του καθιστικού χωρίς να απομονώνει τελείως το ένα από το άλλο.

Σε μικρούς χώρους, όπου η διακόσμηση αποτελεί πρόκληση, επίσης πολλές φορές το ένα δωμάτιο δεν διαχωρίζεται εύκολα από το άλλο λόγω περιορισμού. Ένα μοντέρνο διαχωριστικό είναι σε αυτή τη περίπτωση η ιδανική λύση.

Φωτογραφίες: iStock, @roisinlaffertyofficial, @degournay

© 2024 tlife.gr