Site icon TLIFE

Bedroom Feels: Τέσσερα *διακοσμητικά* λάθη που κάνουμε όλοι στο υπνοδωμάτιο

Φέρε λίγο στο μυαλό σου την εικόνα ενός δωματίου ξενοδοχείου. Το πρώτο πράγμα που προσέχεις όταν ανοίγεις την πόρτα του, το σημείο που πάντα θα σου τραβήξει το ενδιαφέρον και τα στοιχεία που ανυπομονείς να βρεις στον χώρο. Είναι αυτή η clean-cut και σχεδόν οργανική αίσθηση της minimal πολυτέλειας, του καλοστρωμένου κρεβατιού, των εντυπωσιακών υφάνσεων, των stylish επίπλων και γενικότερα αυτή η zen εκδοχή ενός υπνοδωματίου. Ας πάμε τώρα στο δικό σου δωμάτιο, στο σπίτι σου. Πόσα από αυτά τα στοιχεία που λατρεύεις στην spa-like αισθητική ενός ξενοδοχείου μπορείς να αντιστοιχίσεις στο υπνοδωμάτιό σου; Αν το πρόσημο είναι “-” σε αυτή την σύγκριση και όχι “+”, τότε σίγουρα πρέπει να διαβάσεις παρακάτω!

Διότι, σήμερα θα δούμε όλα εκείνα τα λάθη που κάνουμε στο υπνοδωμάτιο και αφαιρούμε πόντους τόσο από την “βολικότητα” και την ικανότητά του να σε χαλαρώνει, όσο και από το στυλ που θα μπορούσε να έχει.

Fail #1: Ξεχνάμε να χρησιμοποιήσουμε posters και artworks

Ο περισσότερος κόσμος τείνει να κρατάει τα “καλά” κάδρα του για το σαλόνι και να προσπερνά την αξία που θα είχαν στο υπνοδωμάτιο. Στην πραγματικότητα, όμως, το υπνοδωμάτιο είναι ίσως ο πιο σημαντικός χώρος του σπιτιού, μιας και εκεί διαμορφώνεται η διάθεση που θα έχουμε όλη την υπόλοιπη ημέρα, ενώ επηρεάζεται και η ποιότητα του ύπνου μας. Γι’ αυτό και ένα από τα αγαπημένα μας poster είναι απαραίτητο και στο δωμάτιο, ώστε να βελτιώνει την εικόνα του χώρου, αλλά και την διάθεσή μας.

Fail #2: Δεν ασχολούμαστε με τον φωτισμό και τα φωτιστικά

Η λογική που επικρατεί παραπάνω κάνει και εδώ την εμφάνισή της: έχουμε την εντύπωση πως το υπνοδωμάτιο δεν είναι τόσο σημαντικό και δεν προχωράμε στην καλαίσθητη διαμόρφωσή του. Ένα, λοιπόν, από τα στοιχεία που συχνά “σνομπάρουμε” είναι ο φωτισμός. Αντιθέτως, τα επιμέρους φωτιστικά είναι πολύ σημαντικά για την δημιουργία της κατάλληλης χαλαρωτικής ατμόσφαιρας. Ταυτόχρονα, τα φωτιστικά οροφής που επιλέγουμε οφείλουν να ανταποκρίνονται στο στυλ μας και να μην είναι απλώς διεκπεραιωτικός ο ρόλος τους.

Fail #3: Δεν φροντίζουμε να είναι ο χώρος τακτοποιημένος

Ok, το καταλαβαίνω ότι δεν έχουμε όλοι δωμάτια-αεροδιαδρόμους και κατ’ επέκταση δεν διαθέτουμε όσο αποθηκευτικό χώρο θα θέλαμε. Ωστόσο, ένας ατακτοποίητος χώρος είναι ικανός να κουράσει τόσο πολύ το βλέμμα μας, ώστε να μην καταφέρνουμε να χαλαρώσουμε μέσα σε αυτόν. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να τον διατηρούμε όσο πιο τακτικό, καθαρό και ήρεμο γίνεται, για να διαθέτει αυτή την relaxing χροιά που τόσο έχουμε ανάγκη.

Fail #4: Χρησιμοποιούμε πολλά μαξιλάρια

Υπάρχει αυτή η εντύπωση, πως όσα περισσότερα -διακοσμητικά και μη- μαξιλάρια χρησιμοποιούμε στο κρεβάτι μας, τόσο πιο πολυτελές, zen και cozy θα είναι το οπτικό αποτέλεσμα. Και ενώ ένα κρεβάτι γεμάτο fluffy μαξιλάρια φαντάζει τέλειο, παρ’ όλα αυτά δεν έχει κανένα χρηστικό ρόλο. Αντιθέτως, όταν έρχεται η ώρα να κοιμηθείς, δεν ξέρεις τι να κάνεις αυτά τα 3489349 μαξιλάρια. Το maximum, λοιπόν, μαξιλαριών θα έπρεπε να είναι στα έξι, δηλαδή δύο μαξιλάρια ύπνου και στήριξης στην κάθε πλευρά και δύο ακόμα διακοσμητικά στο κρεβάτι.

© 2025 tlife.gr